15 juli 2020

AIDA Cruises bereidt herstart voor vanuit Rostock

Van 18 tot 24 juli 2020 meren twee cruiseschepen uit de AIDA-vloot aan in de zeehaven van Rostock. De cruisemaatschappij heeft de Hanzestad gekozen als locatie om zich voor te bereiden op de herstart in augustus van dit jaar. De schepen komen zaterdag rond 11:00 uur (AIDAmar) en 15:00 uur (AIDAblu) aan in Rostock-Warnemünde.

AIDA Cruises heeft voor Rostock gekozen vanwege haar goede logistieke verbinding via het water, over land en door de lucht. In samenwerking met de stad, de haven van Rostock en de federale politie Rostock is een pakket maatregelen ontwikkeld zodat AIDA Cruises binnen enkele weken de eerste gasten aan boord kan verwelkomen. De komende week reizen bemanningsleden van AIDAmar, AIDAblu en AIDAperla via de luchthaven Rostock-Laage op chartervluchten georganiseerd door AIDA.

De AIDAperla is het eerste cruiseschip van AIDA Cruises dat volgende maand weer in de vaart komt. Op 5 augustus 2020 vertrekt het voor de eerste keer vanuit Hamburg.  Daarna opent AIDAmar op 12 augustus 2020 het cruiseseizoen van dit jaar in Rostock-Warnemünde. Eind augustus staan ??in totaal zes korte trips van drie of vier dagen gepland. Voor AIDAblu is het op 16 augustus tijd om uit Kiel te vertrekken.

De eerste korte trips vinden plaats met een aangepaste passagierscapaciteit en daarbij worden geen andere havens aangedaan. AIDA-gasten kunnen aan boord een gevarieerd vakantieprogramma verwachten met meer service voor de gasten, rekening houdend met alle geboden hygiënenormen en de regels om contact te vermijden.

AIDA Cruises werkt al intensief aan de volgende stappen. Afhankelijk van de opening van meer Europese havens voor cruiseschepen, zouden de eerste buitenlandse bestemmingen in het reisprogramma kunnen worden geïntegreerd. In een derde fase is de geleidelijke terugkeer naar het oorspronkelijke reisprogramma mogelijk, uiteraard rekening houdend met de huidige ontwikkelingen op de bestemmingen.

Voor de nieuwe start heeft het bedrijf een uitgebreid gezondheids- en hygiëneconcept ontwikkeld dat veilige en onbezorgde vakanties mogelijk moet maken onder de huidige omstandigheden. Onder het motto „Mit Sicherheit der schönste Urlaub“ geeft AIDA Cruises uitgebreide informatie over de talrijke maatregelen ter bescherming tegen COVID-19. Het bedrijf heeft alle details over het nieuwe hygiëne- en gezondheidsconcept gepubliceerd op www.aida.de/sichererurlaub.