09 juli 2020

AIDA Cruises gaat in augustus weer met 3 cruiseschepen varen

AIDA Cruises heeft donderdag bekendgemaakt dat het haar cruise-activiteiten in augustus 2020 zal hervatten. De Duitse cruisemaatschappij gaat met drie van haar schepen volgende maand opnieuw varen. De AIDAperla vertrekt als eerste op 5 augustus vanuit Hamburg, gevolgd door AIDAmar uit Rostock-Warnemünde op 12 augustus en AIDAblu uit Kiel op 16 augustus. De verkoop voor deze cruises is vandaag van start gegaan.

Onder de noemer – “Met zekerheid de mooiste vakantie” – heeft AIDA Cruises met verschillende mondiale en nationale gezondheidsautoriteiten samengewerkt om een ??uitgebreide reeks gezondheids- en hygiëneprotocollen te ontwikkelen om een ??veilige, gezonde en gefaseerde terugkeer naar cruisevakanties mogelijk te maken. De rederij zal uitgebreide informatie verstrekken over de verbeterde protocollen en procedures die het zal implementeren tegen COVID-19. Zie voor details –> www.aida.de/sichererurlaub.

Vanaf het proces van boeken tot het voorbereiden op je reis, in- en ontschepen in de haven en medische zorg aan boord, heeft AIDA Cruises een verscheidenheid aan preventieve maatregelen geïntroduceerd om de bestaande gezondheids- en hygiënenormen uit te breiden.

Deze maatregelen variëren van een digitale gezondheidsvragenlijst voorafgaand aan de cruise, tot temperatuurmetingen vóór het inchecken voor gasten en bemanning, tot richtlijnen voor social distancing en routes bij aankomst en vertrek en aan boord, tot het managen van de capaciteit op locaties zoals restaurants, bars, theaters, sport- en wellnessruimtes.

De verbeterde protocollen worden aangevuld met aanvullende hygiëne- en veiligheidsmaatregelen, zoals verbeterde reinigings- en desinfectiemaatregelen, die in alle hutten en openbare ruimtes plaatsvinden volgens een gedefinieerd protocol, evenals extra desinfectiedispensers bij het inchecken en aan boord.

Er is voortdurend medische zorg aan boord beschikbaar voor alle gasten en de bemanning. De schepen zijn uitgerust met PCR-testkits en diagnostische apparaten voor de onmiddellijke evaluatie van vermoedelijke COVID-19-gevallen, en het medische team aan boord is opgeleid in de relevante testprocedures en behandelmethoden. Samen met de verantwoordelijke autoriteiten zijn uitgebreide processen ontwikkeld om medische zorg, veilige ontscheping en een veilige terugkeer naar huis zo snel mogelijk te vergemakkelijken voor patiënten bij wie de diagnose COVID-19 is bevestigd.

De eerste cruises zullen plaatsvinden met een aangepaste passagierscapaciteit en zonder een andere haven aan te doen. AIDA-gasten kunnen zich verheugen op een veelzijdig vakantieprogramma aan boord, met de implementatie van noodzakelijke hygiënenormen en regels voor het mijden van contact en afstand houden.

Het uitgebreide gezondheidsconcept en de maatregelen die zijn genomen om vermoedelijke en bevestigde COVID-19-gevallen te behandelen, zijn ontwikkeld met medische experts en zijn gedeeltelijk gebaseerd op de huidige richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Duitse Robert Koch Institute (RKI) evenals andere overheids- en gezondheidsautoriteiten. Bovendien zal het gerenommeerde onafhankelijke testbedrijf SGS Institut Fresenius de implementatie van de uitgebreide hygiënenormen en de processen van preventieve maatregelen tegen COVID-19 controleren.

AIDA Cruises werkt al intensief aan de volgende stappen. Afhankelijk van de opening van verdere Europese havens voor cruiseschepen, kunnen de eerste buitenlandse bestemmingen in de reisroute worden geïntegreerd.

In een derde fase is de geleidelijke terugkeer naar de oorspronkelijke route mogelijk, uiteraard rekening houdend met de huidige ontwikkelingen op de bestemmingen en in overeenstemming met de geldende internationale en nationale voorschriften van de gezondheids- en hygiëne autoriteiten en de eigen normen van AIDA.