17 oktober 2020

AIDA Cruises keert zaterdagavond terug in de vaart

AIDA Cruises hervat zaterdagavond haar cruiseactiviteiten in Italië. Het wordt het tweede cruisemerk van Carnival Corporation dat terugkeert in de vaart. Begin september maakte Costa Cruises al haar rentree.

De herstart van AIDA Cruises en Costa Cruises maakt deel uit van een geleidelijke, gefaseerde aanpak door Carnival Corporation. Het cruisen wordt regionaal opnieuw opgepakt met minder routes, aangepaste passagierscapaciteit en verbeterde gezondheidsprotocollen die zijn in ontwikkeld in samenwerking met de overheid en gezondheidsautoriteiten om de richtlijnen aan wal te volgen.

AIDA Cruises start haar activiteiten in Italië met de AIDAblu. Het zal vanuit Civitavecchia (nabij Rome) vertrekken voor 7-daagse cruises naar Palermo en Catania op Sicilië, Napels en La Spezia. De wekelijkse reizen staan vooralsnog ingepland tot 28 november 2020.

De veiligheidsmaatregelen die zijn geïmplementeerd omvatten de volledige cruise-ervaring, van boeking tot ontscheping. Gasten en bemanning worden getest op COVID’19 waarbij een negatief resultaat vereist is om aan boord te gaan. Andere protocollen betreffen regelmatige temperatuur- en gezondheidscontroles voor gasten en bemanning, richtlijnen voor ‘social distancing’, mondkapjes, capaciteitsbeperking en intensievere schoonmaak. Daarnaast organiseert AIDA Cruises begeleide excursies aan wal om de gezondheidsprotocollen te handhaven.