09 juli 2021

AIDAcosma wordt zaterdag uitgedokt bij Meyer Werft in Papenburg

Zaterdag zal het nieuwste cruiseschip van AIDA Cruises, AIDAcosma, zich voor de eerste keer aan de wereld laten zien. Het tweede nieuwe schip in de Helios-klasse zal volgens de Duitse rederij omstreeks 09:00 uur ‘s ochtends de bouwhal van Meyer Werft in Papenburg verlaten. Net als haar zusterschip AIDAnova zal de AIDAcosma in de toekomst volledig opereren op emissiearm vloeibaar aardgas (LNG).

De AIDAcosma zal na het uitdokken vastgemaakt worden aan de uitrustingspier. Het is de verwachting dat daarna snel de schoorsteen en andere hoge onderdelen op het schip worden gehesen. De komende tijd worden verschillende testen gedaan en zal het schip afgebouwd gaan worden, waarna de Eemstocht op het programma staat.

AIDAcosma start op 22 december 2021 haar inaugurele cruiseseizoen vanuit Hamburg. Het zet dan koers naar de Canarische Eilanden. Passagiers kunnen zich verheugen op een verscheidenheid aan nieuwe voorzieningen aan boord.  Het schip wordt uitgerust met een grote Beach Club, een funpark met waterglijbanen en een rotswand, het nieuwe Ocean Deck, dat zich over de gehele breedte van het schip op het achtersteven uitstrekt, 17 bars en 17 restaurants, een body & soul gebied, het theater en nog veel meer.