18 september 2020

Amerikaanse politiek gaat zich bemoeien met herstart

Twee senatoren uit Florida dienen een initiatief in, de Set Sail Safely Act, om de gesprekken weer op gang te krijgen tussen belanghebbenden zoals lokale overheden, de rederijen en het CDC, het Amerikaanse RIVM. De senatoren willen een tijdspad om het cruisen weer op te starten, aldus het persbericht. De CDC heeft momenteel een verbod staan tot eind september 2020. Branche-organisatie CLIA riep op om vrijwillig te stoppen tot eind oktober.

Het initiatief roept op om een werkgroep te starten waarin afspraken geregeld moeten worden om veilig te kunnen cruisen. Het gaat dan om afspraken rondom hygiëne, veiligheid en logistieke veranderingen.

De burgemeester van de regio Miami, waar de cruise-industrie voor veel werkgelegenheid zorgt, is blij met deze actie: “De cruise industrie is een vitale economische drijver van onze nationale, provincie en gemeentelijke economieën. We voelen elke dag de impact van de stopzetting van de cruiseschepen. Duizenden banen zijn verdwenen, miljoenen dollars verloren. We verwelkomen van harte het initiatief en staan klaar om mee te denken.”