16 september 2020

Bevestiging verkoop Carnival Imagination en Carnival Fascination

Carnival Cruise Line bevestigde vandaag de verkoop van twee schepen, de Carnival Fascination en Carnival Imagination, die al enige tijd in een ‘cold lay-up’ lagen. Inmiddels was geen enkele route meer boekbaar van één van deze schepen.

>De Carnival Imagination is inmiddels gearriveerd in het Turkse Aliaga, nabij Izmir. Daar wordt het cruiseschip gesloopt. Het is bovendien niet het enige schip dat daar ligt, want eerder waren daar ook de Sovereign en Monarch van Pullmantur en de Carnival Fantasy. 

De verkoop van de Carnival Fascination (1994) en de Carnival Imagination (1995) is in lijn met het plan van moederbedrijf Carnival Corporation om de minder efficiënte schepen van de diverse rederijen te verkopen. Ondanks de vier Carnival schepen uit de Fantasy klasse, heeft Carnival Cruise Line nog vier schepen uit deze klasse, maar wel gerenoveerd. Dit zijn de Carnival Ecstasy, Carnival Sensation, Carnival Elation en Carnival Paradise. Deze schepen hebben onder andere balkonhutten gekregen en meer restaurantopties.

Annuleringen

Helaas meldt Carnival Cruise Line ook annuleringen van vier schepen tot in 2021. Dit zijn schepen die in droogdok zouden gaan. De rederij moest deze verschuiven door de corona crisis. Het gaat om:

  • Carnival Magic vanuit Miami, geannuleerd tot 13 maart 2021.
  • Carnival Paradise vanuit Tampa, geannuleerd tot 19 maart 2021.
  • Carnival Valor vanuit New Orleans geannuleerd tot 29 april 2021 (inclusief de transatlantische overtochten)
  • Carnival Spirit vanuit Brisbane, geannuleerd tot 12 juni 2021.