10 februari 2020

Bijzondere ontmoeting Silversea-schepen op Antarctica

Passagiers aan boord van Silversea’s Silver Cloud en Silver Whisper maakten vorige week een zeldzaam moment mee in de geschiedenis van de cruisemaatschappij toen de twee schepen elkaar ontmoetten in Antarctica’s Wilhelmina Bay.

De ontmoeting was op meerdere manieren bijzonder omdat de Silver Whisper het eerste schip ooit werd dat Antarctica bezocht tijdens een wereldcruise. Silversea’s ultraluxe schip begon op 6 januari 2020 aan de ‘Legend of Cruising’ cruise die gasten naar 7 continenten brengt. Ze ontdekten o.a. 4 dagen, tussen 4 en 7 februari, het Antarctisch Schiereiland via diverse door experts geleide expedities met zodiacs, lezingen aan boord en workshops van het expeditieteam van de rederij.

Elk jaar, van half november tot februari, kunnen cruisereizigers met Silversea in luxe de unieke natuur van het continent bewonderen, van de met ijs bedekte wateren en gletsjers tot de geothermische stranden van de regio. Vanaf december 2021 maakt Silversea het eenvoudiger dan ooit om Antarctica te verkennen met haar Antarctica-brug, een ultra-luxe fly-cruise service waarmee gasten in ongeveer twee uur comfortabel over de Drake Passage kunnen vliegen.

Cruisereizigers die op zoek zijn naar de ultieme expeditie-ervaring zullen worden aangetrokken door de ‘Uncharterd World Tour’ van Silversea, de allereerste Expeditie Wereldcruise. Deze 167-daagse reis start op 30 januari 2021 in Ushuaia, Argentinië. Het verkent eerst het Antarctisch Schiereiland en de Zuid-Shetland-eilanden, voordat ze een pad volgt door de Stille Zuidzee, Australië, Indonesië, de Middellandse Zee, Noord-Europa en uiteindelijk het Noorse Noordpoolgebied.