09 oktober 2019

Braemar breekt record als grootste schip ooit door Kanaal van Korinthe

929 passagiers van het cruiseschip Braemar waren woensdag getuige van een zeer bijzondere gebeurtenis. Het 195,82 meter lange en 22,52 meter brede schip van Fred. Olsen Cruise Lines verbrak het record als grootste schip ooit het Kanaal van Korinthe in Griekenland door te varen. Het kanaal is 6,4 kilometer lang en op het smalste punt slechts 24 meter.

De transit van het Kanaal van Korinthe maakt onderdeel uit van een uitverkochte 26-daagse cruise vanuit Southampton naar de Griekse Eilanden, die op 27 september 2019 van start ging.

Het Kanaal van Korinthe is een waterweg die het Griekse vasteland van de Peloponnesos scheidt en er een eiland van maakt. Het is een belangrijke navigatieroute waarmee schepen ooit de Egeïsche Zee konden binnenvaren. Het kanaal heeft al een geschiedenis van meer dan twee millennia. De huidige structuur werd voltooid en voor het eerst gebruikt in oktober 1893.

In het voorjaar van 2021 heeft Fred. Olsen Cruise Lines wederom een cruise gepland met deze indrukwekkende passage. Het gaat dan wederom om een 26-daagse cruise vanuit Southampton die ook Malaga, Valletta, Agios Nikolaos, Rhodos, Ermoupoli, Patras, Katakolon, Argostoli, Trapani, Ibiza, Cartagena en Lissabon aandoet. Voor deze cruise zijn nog plekken beschikbaar.

Zie onder voor prachtige beelden van de transit van het Kanaal van Korinthe door de Braemar: