12 maart 2021

Brand aan boord van MSC Lirica in Corfu

Op de MSC Lirica (archieffoto hierboven) van MSC Cruises die momenteel in Corfu ligt, woedde in de middag brand. Op social media waren foto’s en video’s te zien van het schip met brand aan de rechterzijde (stuurboord) in/bij de tenderboten.

Rond half 3 -Nederlandse tijd- brak de brand uit volgens Griekse media aan boord van de MSC Lirica. Ongeveer drie kwartier later kwam hulp in de vorm van lokale brandweer en boten die langszij kwamen. Lokale brandweerlieden en zo’n 4 a 5 boten met daarop blusinstallaties zijn ingeschakeld om het vuur te doven.

Het cruiseschip ligt sinds 30 januari in de haven van Corfu, omdat het schip momenteel niet vaart met passagiers in verband met de corona-pandemie.

 

 

De MSC Lirica***+ (opgeleverd in 2003) behoort samen met zusterschepen MSC Opera (2004), MSC Armonia (2001) en de MSC Sinfonia (2002) tot de Lirica klasse. De MSC Lirica is een middelgroot schip voor ongeveer 2000 passagiers. In 2015 werd het schip verlengd doordat een tussenstuk werd geplaatst. Dit stuk van 24 meter omvatte 193 extra hutten waaronder 94 hutten met balkon.

Cruise met MSC Lirica vanuit Genoa – 6 nachten


Schip: MSC Lirica
Route: Genoa / Rome (Civitavecchia) / Corfu / Kotor / Split / Venetië
Reisduur: 6 dagen
vanaf:

€ 369

Cruise met MSC Lirica vanuit Venetië – 6 nachten


Schip: MSC Lirica
Route: Venetië / Dubrovnik / Bar / Corfu / Zakynthos / Bari
Reisduur: 6 dagen
vanaf:

€ 459

Cruise met MSC Lirica vanuit Venetië – 5 nachten


Schip: MSC Lirica
Route: Venetië / Split / Kotor / Civitavecchia / Genoa
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 249