09 juli 2020

Carnival Corporation benoemt Antorcha als CEO van Holland America Line

Carnival Corporation heeft vandaag twee belangrijke aankondigingen gedaan binnen haar wereldwijde leiderschapsteam. De aankondigingen zijn onderdeel van de bredere inspanningen van het bedrijf om de activiteiten te verbeteren en de organisatie zo goed mogelijk voor te bereiden op een eventuele hervatting van het cruisen.

Gus Antorcha, momenteel Chief Operations Officer van Carnival Cruise Line, is met onmiddellijke ingang benoemd tot President van Holland America Line. Antorcha rapporteert rechtstreeks aan Stein Kruse, groeps-CEO van Holland America Group en Carnival UK.

Neil Palomba, momenteel President van de in Italië gevestigde Costa Cruises van het bedrijf, is met onmiddellijke ingang benoemd tot Executive Vice-President en Chief Operations Officer voor Carnival Cruise Line en rapporteert rechtstreeks aan Christine Duffy, president van de cruisemaatschappij. Tijdens de transfer van Palomba blijft het Costa Cruises-leiderschapsteam rapporteren aan Michael Thamm, CEO van Costa Group en Carnival Asia.

“Als onderdeel van onze voortdurende inspanningen om onze wereldwijde activiteiten te blijven verbeteren, tonen deze transfers duidelijk de kracht van ons leiderschapsteam aan,” zei Arnold Donald, CEO van Carnival Corporation. “We gebruiken deze pauze momenteel om elk aspect van ons bedrijf te evalueren, inclusief onze leiderschapsstructuur. We brengen daar waar nodig veranderingen aan om ons bedrijf te verbeteren. Gus en Neil hebben zich binnen onze organisatie bewezen als leiders met een strategische visie. We kijken uit naar hun bijdragen en successen in hun nieuwe rol terwijl we ons bedrijf en onze merken voorbereiden op een mooie toekomst.”

Antorcha zal in zijn nieuwe functie de terugkeer van de cruiseactiviteiten van Holland America Line begeleiden en ook de plannen voor toekomstige groei. Hij is verantwoordelijk voor sales en marketing, revenue management, deployment en itinerary planning, public relations, guest services operations en strategic planning.

Met meer dan negen jaar dienstverband bij Carnival Cruise Line, bekleedde Antorcha verschillende belangrijke functies bij het bedrijf ter ondersteuning van de voortdurende groei en populariteit van het merk. Voordat Antorcha Chief Operations Officer werd, was hij Executive Vice President, Guest Services van Carnival Cruise Line, verantwoordelijk voor de activiteiten aan boord en bekleedde hij de functie van Senior Vice President Guest Commerce. Daarvoor was hij partner en directeur van Boston Consulting Group.

Palomba vervult de rol van Chief Operations Officer voor Carnival Cruise Line. In deze rol houdt hij onder meer het toezicht op alle hotel operations, guest services, guest commerce en guest care.

Sinds februari 2015 leidt Palomba Costa Cruises en is hij verantwoordelijk voor het beheer van alle aspecten van het merk, waaronder strategy, product design, guest care, sales, marketing, revenue management en fleet deployment. Onder zijn leiding introduceerde Costa Cruises zijn merkpositionering ‘Italy’s Finest’, debuteerde de cruisemaatschappij een aantal innovaties op het gebied van gasten en ervaringen aan boord en lanceerde het de Costa Smeralda, het eerste cruiseschip van Costa Cruises op vloeibaar aardgas (LNG).

Voordat Palomba President werd van Costa Cruises, was hij vanaf januari 2014 Senior Vice President ‘hotel operations en guest experience’ van het merk. Eerder bekleedde hij meerdere leidinggevende posities in de cruise-industrie. Hij werkte onder meer als Corporate Operating Officer voor een wereldwijde cruiselijn, had daarna meerdere functies aan land en aan boord, waaronder functies in de hotel- en dekafdelingen aan boord van een cruiseschip en diende hij als tweede officier.