10 juli 2020

Carnival Corporation doet 13 cruiseschepen van de hand

Carnival Corporation, moedermaatschappij van bekende cruisemerken zoals Holland America Line, Costa Cruises, AIDA Cruises en Princess Cruises, heeft laten weten dat het van plan is om sneller dan gepland afscheid te nemen van cruiseschepen in haar vloot. Het gaat om 13 schepen, 7 meer dan medio vorig maand werd gecommuniceerd. Het gaat voornamelijk om schepen die al op de nominatie stonden om de komende jaren te worden verkocht.

Vorige maand werd 1 schip verkocht (red: Costa Victoria). Er zijn daarnaast overeenkomsten voor de verkoop van vijf schepen (red: o.a. Oceana) en voorlopige overeenkomsten voor nog eens 3 schepen. Naar verwachting wordt van allen binnen de komende 90 dagen afscheid genomen. Deze overeenkomsten komen bovenop de verkoop van 4 schepen, die al eerder werden aangekondigd (red: Pacific Aria, Pacific Dawn, Costa Atlantica en Costa Mediterranea).

De 13 schepen die de vloot zullen verlaten zorgen voor een vermindering van de capaciteit van bijna 9 procent. Het bedrijf verwacht op dit moment dat slechts 5 van de 9 nieuwe schepen waarvan de oplevering gepland stond in 2020 en 2021 voor het einde van 2021 in de vaart zullen komen. Daarnaast verwacht Carnival Corporation dat nieuwe schepen die oorspronkelijk stonden gepland in 2022 en 2023 later zullen worden opgeleverd.