02 juli 2020

Carnival Legend helpt gestrand schip

Ondanks dat de schepen van Carnival niet uit kunnen varen, hebben ze toch een hulpactie kunnen uitvoeren. Dinsdag heeft de Carnival Legend, die bij de Bahama’s ligt, een gestrand schip geholpen. Kapitein Alessandro Galotto kwam het kleine schip te hulp. Het was zonder brandstof komen te zitten op zee. De Carnival Legend heeft behoorlijk wat liter brandstof kunnen afgeven zodat zij haar reis terug kond voortzetten naar Jackonsville, Florida.

Cruiseschepen voor anker

De Carnival Legend is één van de vele schepen die voor anker ligt ten noorden van de eilandengroep Bahama’s samen met een aantal andere Carnival schepen zoals de Carnial Freedom, Carnival Sunshine, Carnival Vista, Carnival Elation, Carnival Horizon en Carnival Pride. De schepen liggen daar te wachten met een minimale crew totdat er weer gevaren mag worden.

Een ander deel van de (wereldwijde) cruisevloot ligt overigens in Manilla, Filippijnen om daar de repatriëring uit te voeren van veel personeelsleden. Er liggen daar momenteel bijna 30 cruiseschepen te wachten totdat ze mogen aanmeren in Manilla.