28 september 2022

Carnival Luminosa vaart voor de eerste keer met nieuwe kleuren

Carnival Luminosa is begin deze week voor de eerste keer vertrokken met haar nieuwe kleurstelling en schoorsteen. Ze komt daarmee een stap dichter bij het ontvangen van haar eerste gasten sinds de overstap van Costa Cruises naar Carnival Cruise Line. De nieuwe kleuren zijn al doorgevoerd op de helft van de Carnival-vloot. Mardi Gras had in 2021 de primeur met de rode, witte en blauwe tinten die al lang worden geassocieerd met Carnival. Het schip heeft ook een vintage schoorsteenontwerp dat doet denken aan de schoorstenen op de originele schepen van Carnival, zoals Mardi Gras, Carnivale en Festivale, die ook waren beschilderd met de iconische kleuren van Carnival.

Onder het toeziend oog van kapitein Adriano Binacchi vertrok Carnival Luminosa vanuit het droogdok in Palermo, Italië, naar Dubai, waar de bemanning van het schip spoedig aan boord zal gaan voordat ze naar hun eindbestemming in Australië gaan.

 

“We hebben lang uitgekeken naar de dag waarop we Carnival Luminosa op open zee zouden kunnen zien cruisen met ons nieuwe rompontwerp en aangepaste schoorsteen, en het is nog specialer dan we ons hadden voorgesteld”, zei kapitein Binacchi. “Nu is ze op weg naar wat een cruisevakantie met Carnaval echt speciaal maakt: onze bemanning! Met het unieke karakter van Luminosa en onze teamleden die ervoor zorgen dat iedereen zich thuis voelt, gaat dit schip echt een nieuw niveau van plezier leveren dat onze gasten nog niet eerder hebben ervaren.”

Vandaag is het ook de eerste keer dat Carnival Luminosa vaart onder haar nieuwe Bahamaanse vlag. Het schip is vorige week officieel geregistreerd bij de Bahamas Maritime Authority (BMA).

De Carnival Luminosa vaart van 6 november 2022 tot 13 april 2023 vanuit Brisbane diverse routes voordat het zich in mei 2023 herpositioneert voor cruises van Seattle naar Alaska, inclusief enkele exotische bestemmingen die nieuw zijn voor Carnival.

 

Cruise met Carnival Breeze vanuit Galveston – 5 nachten


Schip: Carnival Breeze
Route: Galveston / Cozumel / Progreso / Galveston
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 349

Cruise met Carnival Dream vanuit Galveston – 6 nachten


Schip: Carnival Dream
Route: Galveston / Costa Maya / Belize City / Cozumel / Galveston
Reisduur: 6 dagen
vanaf:

€ 371

Cruise met Carnival Splendor vanuit Sydney – 4 nachten


Schip: Carnival Splendor
Route: Sydney / Tangalooma - Moreton Island / Sydney
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 462

Cruise met Carnival Magic vanuit Port Canaveral (Orlando) – 6 nachten


Schip: Carnival Magic
Route: Port Canaveral (Orlando) / Half Moon Cay / Grand Turk / Dominicaanse Republiek / Port Canaveral (Orlando)
Reisduur: 6 dagen
vanaf:

€ 489

Cruise met Carnival Liberty vanuit Port Canaveral (Orlando) – 4 nachten


Schip: Carnival Liberty
Route: Port Canaveral (Orlando) / Nassau / Prinses Cays / Port Canaveral (Orlando)
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 351