22 mei 2020

Corona maatregelen aan boord rivierschepen van A-Rosa

De Duitse riviercruise rederij A-Rosa heeft haar maatregelen bekendgemaakt voor de herstart. A-Rosa past het ‘nieuwe normaal’ toe met aanvullende hygiëne- en afstandsmaatregelen. Een samengesteld A-Rosa Care-team dat bestaat uit specialisten van binnen en buiten de organisatie, heeft de set aan maatregelen vastgesteld.

Maatregelen aan boord

De hygiënemaatregelen volgen het Robert Koch Institut, het equivalent van het Nederlandse RIVM, en de maatregelen die de individuele bondslanden hebben vastgesteld. Aan boord bestaat het lokale care-team uit het scheepsmanagement.

Gasten worden vooraf verzocht om een verklaring af te geven van fitheid en een instemming om zich te houden aan de regels aan boord. Een zelf-check wordt van de gasten thuis verlangd. Wanneer ze geen relevante symptomen hebben, mogen ze naar het schip toe. Bij het aan boord gaan, wordt de temperatuur gemeten.

Een groot voordeel volgens A-Rosa is de luchttoevoer in de hutten. Verse lucht wordt van buiten naar binnen gehaald, gezuiverd en rondgeblazen. Elke ruimte op het schip heeft dit.

Aan boord geldt de anderhalve meter regel afstand tussen personen. In alle ruimten zijn desinfectiemiddelen aanwezig en/of vloeibare zeep met wegwerphanddoekjes. De schoonmaak zal geïntensiveerd worden. Gasten zullen bovendien binnen een mondkapje moeten dragen, behalve bij het eten en in de buitenlucht.

De tafels en zitgroepen in de lounges en restaurants worden zo aangepast dat ook daar de anderhalve meter afstand bereikt wordt. Daarnaast zorgen markeringen op de vloer voor de juiste routes. De maaltijden worden op twee vaste tijdstippen geserveerd aan tafels met tafelschikking.

A-Rosa

De Duitse riviercruisemaatschappij A-Rosa heeft een moderne vloot van 12 schepen die ongetwijfeld tot de kleurrijksten riviercruiseschepen van Europa horen. Frisse hutten en kleuren over het gehele schip zorgen voor een casual sfeer. Bijzonder is dat A-Rosa met haar 4-sterren-plus riviercruiseschepen een jonger publiek probeert aan te spreken. Elk jaar worden er nieuwe schepen aan toegevoegd.