10 augustus 2020

Costa Cruises gaat herstarten

Costa Cruises staat momenteel op de drempel om haar cruises te herstarten. De rederij werkt samen met de overheden om de verplichte maatregelen en protocollen door te nemen zodat er verantwoord gecruist kan gaan worden.  Na de goedkeuring van de Italiaanse overheid is Costa zich aan het voorbereiden om geleidelijk weer te gaan cruisen.

Michael Thamm, CEO van de Costa Group & Carnival Asia: “We zijn enorm verheugd dat we binnenkort weer kunnen cruisen en willen de Italiaanse
overheid en alle autoriteiten bedanken voor hun constante beschikbaarheid en ondersteuning. De geleidelijke herstart van onze activiteiten zal verlichting geven aan de lokale economieën in havens en aan het hele systeem van bijna 5.000 leveranciers en zakenpartners, meer dan 7.500 reisbureaus, die allen hebben geleden onder de stop van onze cruises.”

“De hervatting van onze activiteiten in deze fase is ook een grote verantwoordelijkheid jegens onze gasten, onze bemanningsleden en de bewoners van de gemeenschappen die we bezoeken. De komende dagen gaan we de puntjes op de i zetten samen met nationale en lokale autoriteiten, havens en terminals, RINA en intern aan boord van onze schepen, voor de volledige implementatie van de protocollen die zijn uitgevaardigd door de Italiaanse regering. Zodat we een vlotte, goed georganiseerde en veilige herstart hebben van onze cruises, zowel aan boord als aan wal. We kijken uit naar het moment om binnenkort het volledige programma van onze reisroutes bekend te maken, zodat duizenden trouwe Costa-gasten de gelegenheid krijgen om weer met ons mee te cruisen.”