15 juli 2019

Costa Cruises ondertekent ‘Genua Blue Agreement’ voor havens Genua en Savona

Costa Cruises heeft onlangs de “Genoa Blue Agreement” ondertekend, waarmee het bedrijf zich conformeert aan milieu-eisen in deze regio. Zo moeten schepen gebruik maken van dieselolie (ook gasolie genoemd) met een zwavelgehalte van maximaal 0,1%. Dit geldt voor schepen die in Savona en Genua aan de kade liggen, maar ook in de regio rondvaren.  Daarnaast is

“Door vandaag in te stemmen met het ‘Genoa Blue Agreement’-protocol, hebben we onze inspanning om de milieu-impact van onze schepen te verminderen verder aangescherpt,” aldus Neil Palomba, directeur van Costa Cruises.  Het ondertekenen van het protocol, is het resultaat van een aantal jaar voorbereiding.  Ze zijn dan ook blij andere rederijen en andere maritieme sectoren zich ook aan deze verbintenis hebben verbonden.

In het “Genoa Blue Agreement” is ook een paragraaf opgenomen die ingaat op de reinigingssystemen voor uitlaatgassen. Op dit moment is meer dan 70% van de schepen in de Costa-vloot al uitgerust met uitlaatgasreinigingssystemen genaamd “Advanced Air Quality Systems”, die zorgen voor de bijna volledige verwijdering van zwaveloxides, een 75% reductie van deeltjes en een aanzienlijke vermindering van stikstofoxiden.

Terugkeer naar Genua

Sinds eind maart 2019 komt de Costa Fortuna regelmatig naar de haven van Genua. In 2020 zal in plaats van de Fortuna de Costa Pacifica in Genua arriveren. Daarnaast meren veel schepen aan in Savona waardoor ongeveer 1,2 miljoen passagiers deze regio bezoeken. Savona is momenteel de Costa’s ‘thuis’haven. Alles wordt in het werk gesteld om de komst van de Costa Smeralda voor te bereiden, Costa Cruises’ eerste duurzame LNG schip.

Costa Cruises en zusterrederijen investeren daarnaast in een nieuwe cruiseterminal in het nabijgelegen La Spezia. De AIDAnova, ook varend op LNG, zal van deze terminal gebruik gaan maken.

Als laatste inspanning in de regio draagt de Costa Crociere Foundation bij aan een gemeenschapshuis voor alle inwoners van het Certosa district van Genua.

24 nachten met de Pacific Princess


Cruise met Princess Cruises naar het magnifieke Civitavecchia (Rome)
Rederij: Princess Cruises

 

Meer info

Schip: Pacific Princess
Vertrekpoort: Civitavecchia (Rome)
Reisduur: 24 nachten
Normale prijs vanaf: 4950.00
Korting: 10 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 4,455

18 nachten met de Sapphire Princess


De pracht van het mooie Mystery Island
Rederij: Princess Cruises

 

Meer info

Schip: Sapphire Princess
Vertrekpoort: Adelaide
Reisduur: 18 nachten
Normale prijs vanaf: 1468.00
Korting: 8 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 1,351

7 nachten met de Oosterdam


Cruise met Holland America Line naar Juneau
Rederij: Holland America Line

 

Meer info

Schip: Oosterdam
Vertrekpoort: Seattle
Reisduur: 7 nachten
Normale prijs vanaf: 1049.00
Korting: 1 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 1,039