03 februari 2020

Costa Cruises scherpt voorzorgsmaatregelen aan boord verder aan

In navolging van het wereldwijde waarschuwingsniveau dat is vastgesteld door de Wereldgezondheidsorganisatie, heeft Costa Cruises besloten de voorzorgsmaatregelen op haar vloot verder uit te breiden om maximale veiligheid voor gasten en bemanning te garanderen. Uiteraard heeft de situatie op de Costa Smeralda op donderdag 30 januari een en ander aangescherpt.

Vanaf 31 januari mogen geen gasten, bezoekers of bemanningsleden van welke nationaliteit dan ook die de afgelopen 14 dagen van, naar of door China zijn gereisd aan boord gaan van Costa schepen.

“Costa Cruises onderhoudt nauw contact met internationale en lokale gezondheidsautoriteiten om constante gezondheidsbewaking en -bescherming te garanderen”, zegt Neil Palomba, President van Costa Cruises. “Onze medische teams aan boord worden continu geüpdatet door onze centrale medische diensten afdeling om te garanderen dat procedures en screenings voor standaard en buitengewone preventie worden toegepast aan boord van alle schepen in onze vloot, afhankelijk van internationale ontwikkelingen.”

Maatregelen die het bedrijf de afgelopen weken al heeft genomen, zijn onder meer de introductie van een medisch formulier en een gezondheidsscreening voor het aan boord gaan, met temperatuurcontroles voor personen die om welke reden dan ook symptomen vertonen, zoals aandoeningen aan de luchtwegen of koorts. Elke melding of detectie van ziektesymptomen tijdens deze pre-boarding screening kan door medische professionals worden gemanaged om per geval een overwogen beslissing te nemen of een gast of bemanningslid al dan niet in staat zal zijn aan boord te gaan.

De veiligheid en gezondheid van passagiers is de eerste prioriteit van Costa Cruises. Op schepen van Costa Cruises worden voorzorgsmaatregelen genomen, zoals de screening van gasten en bemanning, indien de omstandigheden dit vereisen. Bovendien zijn alle schepen in de vloot uitgerust met medische faciliteiten met eigen personeel, 24 uur per dag beschikbaar, en kunnen ze rekenen op advies en ondersteuning van professionals en externe medische faciliteiten. De cruise-industrie is een van de best uitgeruste en ervaren op het gebied van gezondheidsbescherming.

22 nachten met de Costa Magica


23-daagse cruise vanaf Pointe-à-Pitre
Rederij: Costa Cruises

 

Meer info

Schip: Costa Magica
Vertrekpoort: Civitavecchia (Rome)
Reisduur: 22 nachten
Normale prijs vanaf: 1205.00
Korting: 37 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 759

21 nachten met de Costa Magica


Maak een droomcruise naar La Romana
Rederij: Costa Cruises

 

Meer info

Schip: Costa Magica
Vertrekpoort: Savona
Reisduur: 21 nachten
Normale prijs vanaf: 1087.00
Korting: 32 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 739

20 nachten met de Costa Magica


La Romana ontdekken met de Costa Magica
Rederij: Costa Cruises

 

Meer info

Schip: Costa Magica
Vertrekpoort: Civitavecchia (Rome)
Reisduur: 20 nachten
Normale prijs vanaf: 1057.00
Korting: 32 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 719