27 augustus 2019

Costa Cruises vergroot vanaf 2020 haar inzet in de Middellandse Zee

Costa Cruises heeft bekendgemaakt dat het volgend jaar haar inzet in de Middellandse Zee vergroot. Het besluit is volgens de Italiaanse rederij in lijn met haar strategie voor de komende jaren voor duurzame ontwikkeling en tegelijkertijd voldoen aan de toenemende vraag. ‘De Middellandse Zee wordt meer dan ooit onze thuisregio, met een scala aan routes die aan alle behoeften voldoen, zowel qua duur als qua bestemmingen’, aldus Costa President Neil Palomba.

Nieuwe routes Costa Fortuna

In het nieuwe cruiseprogramma 2020/2021 zal de Costa Fortuna twee nieuwe 14-daagse routes gaan varen waarbij Costa terugkeert naar Turkije en Israël.
De eerste route, met vertrek vanuit Savona op 6 december 2020 en 7 februari 2021, doet Marseille, Barcelona, Heraklion, Izmir, Istanbul (inclusief overnachting), Athene, Palermo en Napels aan.
De tweede route, die ook in Savona begint op 10 januari en 7 maart 2021, gaat naar de bestemmingen Marseille, Barcelona, Heraklion, Haifa (incl. overnachting), Kusadasi, Palermo en Napels. Gedurende de rest van het winterseizoen biedt de Costa Fortuna wekelijkse cruises in het westelijke gedeelte van de Middellandse Zee waarbij ook Valencia wordt bezocht.

Costa Smeralda en Costa Toscana

De aanwezigheid van Costa in de Middellandse Zee zal worden versterkt met de komst van de Costa Smeralda en Costa Toscana, de twee nieuwe vlaggenschepen in aanbouw op de scheepswerf van Meyer in het Finse Turku. De Costa Smeralda zal vanaf november dit jaar cruises van een week in het westelijke gedeelte van de Middellandse Zee aanbieden. Dat geldt ook voor de Costa Toscana die in 2021 deel gaat uitmaken van de vloot. Beide schepen gaan volledig varen op LNG.

Costa Firenze in China

Een andere toekomstige aanwinst in de vloot, Costa Firenze, momenteel in aanbouw bij Fincantieri in Marghera, zal eerder dan oorspronkelijk gepland in Azië worden ingezet. Om te voldoen aan de grote vraag vanuit de Chinese en Aziatische markt gaat de Costa Firenze direct na haar oplevering op 30 september 2020 naar China. De geplande routes voor oktober 2020 in de Middellandse Zee komen te vervallen.

Wijzigingen in programma

Als gevolg van deze veranderingen zal de Costa Mediterranea in het winterseizoen 2020-2021 de Costa Fortuna vervangen en dezelfde routes aanbieden vanuit Singapore om Cambodja, Maleisië en Thailand te ontdekken.

Costa Cruises is ook bezig met wijzigingen in het programma van de Costa Victoria na 9 september 2020 en Costa Luminosa’s Caribbean winterprogramma 2020-2021. Deze cruises zijn daarom niet meer boekbaar.

De nieuwe routes van de Costa Fortuna in de Middellandse Zee vind je hieronder met leuke kortingen

 

7 nachten met de Radiance of the Seas


8-daagse cruise vanaf Vancouver
Rederij: Royal Caribbean International

 

Meer info

Schip: Radiance of the Seas
Vertrekpoort: Seward
Reisduur: 7 nachten
Normale prijs vanaf: 1061.00
Korting: 28 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 764

18 nachten met de Marina


Beleef het sprankelende Guayaquil
Rederij: Oceania Cruises

 

Meer info

Schip: Marina
Vertrekpoort: Lima-Callao
Reisduur: 18 nachten
Normale prijs vanaf: 5176.00
Korting: 21 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 4,089

21 nachten met de Sky Princess


Aanschouw het waanzinnige Kopenhagen
Rederij: Princess Cruises

 

Meer info

Schip: Sky Princess
Vertrekpoort: Southampton
Reisduur: 21 nachten
Normale prijs vanaf: 2873.00
Korting: 4 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 2,758