03 juli 2020

Costa Cruises verlengt de pauze van cruises

Costa Cruises kondigt een verdere pauze van haar cruises aan tot 15 augustus 2020 en de annulering van alle cruises in Noord-Europa voor de rest van het 2020 zomerseizoen.

Het besluit houdt verband met de onzekerheid over de geleidelijke heropening van havens voor cruiseschepen en de beperkingen die mogelijk nog steeds gelden voor de verplaatsingen van mensen als gevolg van de Covid -19 pandemie.

Daarnaast communiceert het bedrijf ook de annulering van alle toekomstige cruises van de Costa Victoria. Eerder meldden we al dat de Costa Victoria de vloot van Costa Cruises zal gaan verlaten.

Costa Cruises onderneemt stappen om zowel reisagenten als gasten die door deze wijzigingen getroffen zijn te informeren. Hen wordt een herbescherming gegarandeerd in overeenstemming met de van toepassing zijnde wetgeving, die in de huidige of toekomstige situatie de grootste garantie biedt.

Ondertussen werkt Costa Cruises samen met alle relevante autoriteiten om gezondheidsprotocollen op te stellen voor een zo snel mogelijke herstart van cruises.