05 december 2019

Costa Cruises verwelkomt 1e LNG schip Costa Smeralda

Costa Cruises heeft vandaag op 5 december haar 1e LNG schip in de vloot ontvangen, de Costa Smeralda. De ceremonie vond plaats op de Meyer Werft in Turku, Finland. Voor moedermaatschappij Carnival Corporation is de Costa Smeralda het tweede LNG schip, na de AIDAnova. LNG, vloeibaar aardgas, is momenteel een van de meest duurzame brandstoffen. De komende jaren zullen nog 9 LNG schepen aan de vloot van Carnival worden toegevoegd in verschillende rederijen.

Het tweede schip van Costa Cruises die op LNG zal gaan varen, is de Costa Toscana die momenteel in aanbouw is. Zij wordt opgeleverd in 2021.

De Costa Smeralda is vernoemd naar de spectaculaire Italiaanse kust van Sardinië, de Costa Smeralda. De bekende Carnival ontwerper Adam D. Tihany mocht aan de slag op de Costa Smeralda. Veel van de inrichting is van Italiaanse ondernemingen, zoals al het meubilair, licht en accesoires.

Het schip biedt bovendien het Costa Design Museum op zee, een Solemio spa, veel entertainment mogelijkheden, talloze bars, 16 restaurants en eetgelegenheden, zoals een speciaal familierestaurant.

Eerste LNG

De Costa Smeralda vertrekt op 6 december uit Turku waar ze op 18 december in Barcelona wordt verwacht. Daar zal ze weer worden voorzien van LNG voordat ze verder gaat naar Marseille en Savona. Op 21 december vertrekt het schip voor haar eerste cruise met passagiers naar Marseille, Barcelona, Palma de Mallorca, Civitavecchia en La Spezia.

Ook geïnteresseerd in duurzaam cruisen? Dit kan vanaf €374.

7 nachten met de Costa Smeralda


8-daagse droomcruise vanuit Savona
Rederij: Costa Cruises

 

Meer info

Schip: Costa Smeralda
Vertrekpoort: Savona
Reisduur: 7 nachten
Normale prijs vanaf: 1192.00
Korting: 12 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 1,049

7 nachten met de Costa Smeralda


De pracht van het charmante Civitavecchia (Rome)
Rederij: Costa Cruises

 

Meer info

Schip: Costa Smeralda
Vertrekpoort: Marseille
Reisduur: 7 nachten
vanaf:

€ 1,049

11 nachten met de Costa Smeralda


12-daagse cruise met de Costa Smeralda vanuit Dubai
Rederij: Costa Cruises

 

Meer info

Schip: Costa Smeralda
Vertrekpoort: Dubai
Reisduur: 11 nachten
vanaf:

€ 1,729