21 september 2020

Costa Diadema voor eerst gestart vanuit Genua

De Costa Diadema is het tweede schip van de Italiaanse rederij Costa Cruises die weer terug in de vaart is gekomen. Het schip vertrok op 19 september vanuit Genua. De eerste cruise van de Costa Diadema, doet alleen Italiaanse havens aan en is exclusief voor gasten die in Italië wonen. Na Genua bezoekt het schip Civitavecchia (voor Rome), Napels, Palermo, Cagliari en La Spezia.

In Genua zullen in dit winterseizoen ongeveer 80 stops te verwachten zijn van Costa én AIDAblu, ook onderdeel van de Costa Group.

Vervolg winterseizoen in Savona en Genua

Cruises vanaf 27 september zullen beschikbaar zijn voor cruisereizigers uit overige Europese landen, die op een lijst staan van de Italiaanse overheid.  Op 10 oktober is het de beurt aan de nieuwste aanwinst, de Costa Smeralda. Voor de Costa Smeralda zal Savona de thuishaven worden. Het duurzame schip wordt aangedreven door LNG (liquefied natural gas) en biedt cruises van een week (vanaf €609) in de westelijke Middellandse Zee.

Na een reeks cruises bestemd voor de Franse markt, verhuist Costa Diadema vanaf november óók naar Savona voor cruises naar de Canarische Eilanden en 14-daagse cruises naar Egypte en Griekenland.

Costa Firenze, het nieuwe schip onder constructie op de Marghera-werf van Fincantieri, maakt haar debuut op 27 december. Gasten kunnen dit schip van de nieuwste generatie ontdekken tijdens zevendaagse cruises in de Middellandse Zee, met een bezoek aan Savona, La Spezia, Napels, Valencia, Barcelona en Marseille.

Vanuit Triëst

De zevendaagse reisroute van Costa Deliziosa vanuit Triëst, gewijd aan de herontdekking van het beste van Italië, is voor inwoners van Europa beschikbaar op 27 september en 4 oktober. (Vanaf €669)

Costa Safety Protocol

Om de gezondheid van gasten, bemanning en lokale gemeenschappen maximaal te beschermen wordt het nieuwe Costa Safety Protocol toegepast op alle cruises in het winterseizoen 2020-21. Het Costa Safety-protocol omvat een uitgebreide reeks procedures, als reactie op de COVID-19-situatie. Het heeft betrekking op alle aspecten van de cruise-ervaring, zowel aan boord als aan wal.

De maatregelen volgens het protocol omvatten onder andere antigenen swabtests voor alle gasten, vóór het inschepen en bij de door Costa Cruises georganiseerde excursies. Onderbouwd door een panel van onafhankelijke wetenschappelijke experts op het gebied van volksgezondheid, is het Costa Safety Protocol in overeenstemming met de gezondheidsprotocollen die zijn opgesteld door de Italiaanse regering en Europese autoriteiten. Het gaat zelfs verder. Het protocol zal voortdurend worden bijgewerkt op basis van nieuwe ontwikkelingen en medische inzichten.