16 juli 2020

Costa NeoRomantica overgenomen door Celestyal Cruises

Het cruiseschip Costa NeoRomantica verhuist van Costa Cruises naar Celestyal Cruises. De kleine Griekse cruisemaatschappij maakte donderdag de overname bekend. Het is niet bekend hoeveel de Grieken hebben betaald voor het schip (1.800 passagiers) dat in 1993 in de vaart kwam. Er is ook nog niets bekendgemaakt over de opleverdatum en het toekomstig cruiseprogramma.

De Costa NeoRomantica wordt het derde cruiseschip in de vloot van Celestyal Cruises naast de Celestyal Crystal en Celestyal Olympia. Beide schepen liggen momenteel in verband met de coronapandemie in de haven van Piraeus in afwachting van betere tijden. De rederij heeft eerder al aangegeven voor maart 2021 niet te gaan varen.

Chris Theophilides, CEO van Celestyal Cruises, zegt: “Hoewel COVID-19 onze activiteiten tijdelijk heeft onderbroken, is het belangrijk dat we optimistisch naar de toekomst kijken en ons strategisch plan blijven voortzetten door de onderneming te laten groeien en de bekroonde Celestyal-ervaring te verbeteren door middel van investeringen”.

“Ik ben zeer blij met de toevoeging van dit middelgrote cruiseschip aan onze vloot. Ze is bij uitstek geschikt voor ons bedrijfsmodel en ze staat er goed op na haar ingrijpende transformatie in 2012”.