26 september 2019

Costa neoRiviera wordt in Genua omgebouwd tot AIDAmira

Costa Group, waaronder AIDA en Costa Cruises vallen, laten de Costa neoRiviera ombouwen tot AIDAmira in Genua. Van 30 oktober tot 28 november 2019 zal de Costa neoRivera voor 50 miljoen euro worden verbouwd en zal ze daarna door het leven gaan als AIDAmira. Scheepswerf San Giorgio del Porto krijgt de eer.  Woensdag werd het contract feestelijk ondertekend door Michael Thamm, CEO van de Costa Group en Carnival Asia en door Ferdinando Garrè, CEO van de scheepswerf San Giorgio del Porto. Meer dan 1000 medewerkers zullen met het schip een maand lang bezig zijn.

De laatste cruise van de Costa neoRiviera is een 12-daagse cruise in de Middellandse Zee die op 29 oktober eindigt in Savona. De volgende dag zal ze direct naar Genua gaan, waar het werk duurt tot 28 november. In Palma de Mallorca krijgt het schip op 29 november haar naamceremonie. De AIDAmira is dan het vierde schip in de vloot van AIDA Cruises die AIDA Selection cruises zal gaan maken. Deze cruises zijn bestemd voor cruisereizigers die graag nieuwe bestemmingen willen ontdekken met langere ligtijden en een intieme atmosfeer aan boord van de kleinere schepen.

Nieuwe faciliteiten

De AIDAmira biedt na de renovatie vijf restaurants en zeven bars aan boord aan. Van de ongeveer 700 hutten hebben er 125 een balkon of een eigen zonnedek. Wellness- en sportfaciliteiten zijn beschikbaar op 1100 vierkante meter, bijvoorbeeld in de Wellness Suite, in de Finse sauna, aromasauna en stoombad en tot 30 verschillende fitness- en ontspanningslessen per week.

Na een vierdaagse ‘inauguratie’ cruise vaart de AIDAmira naar Zuid-Afrika. Daar zal ze 14-daagse cruises doen vanuit Kaapstad. Vanaf mei 2020 keert ze terug naar de Middellandse Zee waar ze afwisselend twee verschillende 8-daagse ontdekkingscruises zal maken vanuit Corfoe naar Athene, Santorini, Kreta en Brindisi ofwel naar Malta, Catania, Crotone, Olympia en Kefalonia. Deze kunnen uiteraard met elkaar gecombineerd worden tot een twee weekse cruise.

 

 

 

Ook benieuwd naar de AIDAmira? Hieronder alvast een aantal leuke cruises met de AIDAmira

14 nachten met de AIDAmira


15-daagse cruise vanaf Kaapstad
Rederij: Aida Cruises

 

Meer info

Schip: AIDAmira
Vertrekpoort: Kaapstad
Reisduur: 14 nachten
vanaf:

€ 1,199

14 nachten met de AIDAmira


Geniet van een droomcruise met de AIDAmira
Rederij: Aida Cruises

 

Meer info

Schip: AIDAmira
Vertrekpoort: Heraklion
Reisduur: 14 nachten
vanaf:

€ 1,915

20 nachten met de AIDAmira


Cruise met AIDA naar Praia
Rederij: Aida Cruises

 

Meer info

Schip: AIDAmira
Vertrekpoort: Kaapstad
Reisduur: 20 nachten
vanaf:

€ 1,549