20 juli 2020

Cruise & Maritime Voyages failliet

Maandagavond is bekendgemaakt dat in Groot-Brittannië het faillissement is aangevraagd voor de Britse cruisemaatschappij Cruise & Maritime Voyages (CMV). Hetzelfde lot is beschoren voor TransOcean Kreuzfahrten, dat in handen is van CMV, in Duitsland. Alle geplande cruises van beide cruisemerken zijn per direct geannuleerd.

Het bedrijf voerde de afgelopen week last minute financieringsgesprekken om het hoofd alsnog boven water te houden, maar helaas zonder succes. Door het omvallen van de rederij is de toekomst van de vloot onduidelijk. Cruise & Maritime Voyages voer voor de coronapandemie met 6 cruiseschepen, Astoria, Astor, Vasco da Gama, Columbus, Magallan en Marco Polo. Daarnaast zouden de Pacific Aria en Pacific Dawn (onder de nieuwe namen Amy Johnson en Ida Pfeiffer) in 2021 overkomen van P&O Australia.

Cruiseschepen van Cruise & Maritime Voyages zijn graag geziene gasten in de Nederlandse cruisehavens. In 2021 stonden er al enkele tientallen aanlopen gepland. Ook de speciale vlootparade van de cruisemaatschappij in Rotterdam op zaterdag 28 augustus 2021 lijkt hiermee van de baan. 7 schepen uit de vloot van CMV zouden hieraan deelnemen ter ere van de introductie van de twee nieuwe schepen en om het 25-jarig jubileum van Cruise Port Rotterdam te vieren.