20 maart 2020

Cruise & Maritime Voyages wisselt passagiers uit op zee

Cruise & Maritime Voyages heeft voor de kust van Phuket, Thailand, een uitwisseling gedaan van passagiers tussen de Columbus en de Vasco da Gama. 239 passagiers werden over en weer naar het andere schip gebracht, dat hen de komende periode naar huis zal brengen.

De Columbus doet momenteel een vier-maandse wereldcruise met 1020 passagiers. De Vasco da Gama was onderweg van Oceanië naar Singapore en uiteindelijk het Britse Tilbury. De rederij CMV besloot net als vele andere rederijen om alle cruises in de vloot te beëindigen. De snelst mogelijk manier om passagiers terug in hun eigen land te brengen, was om een uitwisseling te doen tussen de schepen.

Ondanks een verzoek aan de Thaise overheid, kon de uitwisseling niet in de haven van Phuket zelf plaats vinden of in een andere haven in dit gedeelte van Azië. De optie om passagiers via vluchten naar huis te laten gaan, viel ook uit. Uiteindelijk werden meer dan 500 stuks bagage, 239 passagiers en wat goederen. De operatie begon om half zeven ’s ochtends en was om 12 uur ’s middags succesvol afgerond. Alle passagiers werden voor hun transfer gecheckt op eventuele ziekteverschijnselen.  Beide schepen hebben geen Corona-patiënten aan boord.

Terug

De Columbus is nu onderweg naar Groot-Brittannië met 907 passagiers, waarvan 602 Britten en 619 crew aan boord. De reis heeft nog een technische stop in Sri Lanka en gaat via het Suez kanaal naar Tilbury. Daar komt het schip aan op 13 april.

De Vasco da Gama gaat direct naar Australië met 952 passagiers uit Australië & Nieuw Zeeland. Ook zijn er 552 personeelsleden aan boord. Dit schip arriveert in Fremantle (Perth) op 27 maart.

Christian Verhounig, Chief Executive van Cruise & Maritime Voyages: “We zijn enorm trots op onze teams aan wal en aan boord die deze fantastische evacuatie geklaard hebben. Namens  de directie, personeel en alle mensen van CMV willen we alle passagiers bedanken voor hun steun, geduld en begrip tijdens deze operatie.”