01 november 2019

Cruisebestemming Oman viert feest op 18 november

Op 18 november viert Oman haar nationale dag. Er wordt feest gevierd ter ere van de onafhankelijkheid van Portugal, maar ook ter ere van de verjaardag van de Sultan van het land.

Zijne Majesteit Sultan Qaboos bin Said is sinds 1970 het staatshoofd van Oman. Sinds de sultan aan de macht is, heeft het land zich opengesteld voor buitenlandse toeristen en is het op veel fronten gemoderniseerd. Inmiddels zit sultan Qaboos bin Said bijna 50 jaar op de troon en daarmee is hij het langstzittende staatshoofd van de Arabische wereld. Sinds sultan Qaboos bin Said het staatshoofd van Oman is, wordt zijn verjaardag op 18 november in Oman groots gevierd. Het is echter niet alleen de verjaardag van sultan waarbij men stil staat. Op 18 november is het ook de dag waarop de onafhankelijkheid van Portugal wordt gevierd.

Oudste onafhankelijke staat

De Portugezen arriveerden in 1507 in Oman. Onder leiding van Vasco da Gama waren zij op weg naar Indië toen zij voor het eerst in Muscat aankwamen. Door de bezetting van de stad konden zij de handel in de Perzische Golf controleren. De Portugezen behielden de handelspost in Oman ruim 140 jaar en bouwden in die tijd onder andere de forten van Al Mirani en Al Jalali ter verdediging van de stad. Op 18 november 1650 verdreef de Yaruba-dynastie de Portugezen uit Oman. Zij zorgde er hiermee voor dat Oman de oudste onafhankelijke staat werd die ooit heeft bestaan in de Arabische wereld. Elk jaar op 18 november wordt er in Oman stil gestaan bij deze overwinning tijdens de nationale dag.

Dag vol festiviteiten

Op 18 november is het dus dubbel feest in Oman en dat is te merken. De nationale dag wordt gevierd met diverse activiteiten, waaronder parades, kamelenraces en vuurwerk. In het hele land worden straten en gebouwen versierd met vlaggen, lampjes en portretten van sultan Qaboos bin Said. De formele viering is elk jaar in een ander deel van Oman en het belangrijkste evenement van de dag is de militaire parade. Hierbij geven vertegenwoordigers van het leger, de marine, de luchtmacht, de koninklijke garde, de Special Forces, de politie en de Royal Court Affairs acte de présance.

Sprookjesachtige cruisebestemming

De hoofdstad Muscat en meer naar het noordoosten gelegen Khasab zijn veelbezochte bestemmingen in Oman. De havens zijn onderdeel van routes vanuit een van de andere Emiraten. Cruiseschepen bezoeken Salalah voornamelijk aan het begin of het einde van het seizoen, op weg naar of terug van Europa. Hier zoek je alle cruises van en naar Oman op.

 

18 nachten met de Nautica


Ontdek Tokio, Shanghai en Singapore
Rederij: Oceania Cruises

 

Meer info

Schip: Nautica
Vertrekpoort: Singapore
Reisduur: 18 nachten
Normale prijs vanaf: 5688.00
Korting: 42 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 3,299

7 nachten met de Celebrity Xpedition


Maak een droomcruise naar Urbina Bay
Rederij: Celebrity Cruises

 

Meer info

Schip: Celebrity Xpedition
Vertrekpoort: Baltra
Reisduur: 7 nachten
Normale prijs vanaf: 7494.00
Korting: 46 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 4,047

17 nachten met de Norwegian Encore


Maak een droomcruise naar Panamakanaal
Rederij: Norwegian Cruise Line

 

Meer info

Schip: Norwegian Encore
Vertrekpoort: Miami
Reisduur: 17 nachten
Normale prijs vanaf: 2195.00
Korting: 8 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 2,019