08 juni 2020

Cruiseschip Artania met 8 passagiers terug in Duitsland

Het laatste cruiseschip met passagiers aan boord, is maandag aangekomen in het Duitse Bremerhaven. De Artania van Phoenix Reisen was op wereldcruise toen het Coronavirus uitbrak in de wereld. Het schip lag op dat moment (half maart) in Sydney, Australië. Een klein aantal passagiers besloot om de cruise af te breken en terug te vliegen naar Duitsland.

Fremantle

De Artania ging verder op haar wereldreis naar haar volgende stop, het Australische Fremantle. Daar bleek dat het Corona virus toch al aan boord was gekomen. Zeven positief geteste mensen werden van boord gehaald en in ziekenhuizen opgenomen of in quarantaine geplaatst. Later is dat aantal opgelopen naar 36, passagiers en crewleden.

De meeste passagiers zijn op 29 maart teruggevlogen naar Duitsland. Acht passagiers konden of wilden dit niet en besloten met het cruiseschip terug te varen naar Duitsland. Ondertussen startte de Artania op 3 april haar verplichte twee weken quarantaine in Fremantle.

Op 18 april mocht de Artania de stad Fremantle in Australië verlaten en begon ze aan haar terugreis. Onderweg zijn nog meer dan 230 Filipijnse personeelsleden in Manila en Benoa thuisgebracht. Het schip ging daarna met een geminimaliseerde bemanning van 75 crew en 8 passagiers terug naar Bremerhaven.