07 juli 2020

Cruiseschip Oceana verlaat de vloot van P&O Cruises

P&O Cruises heeft bekendgemaakt dat het cruiseschip Oceana haar vloot gaat verlaten. Het cruiseschip dat 20 jaar geleden in de vaart kwam is verkocht aan een nog onbekende koper. Ook over de verkoopprijs is nog niets bekendgemaakt. De Britse cruisemaatschappij neemt deze maand al afscheid van de Oceana, dat een capaciteit heeft van 2.106 passagiers.

‘Hoewel we Oceana allemaal zullen missen, stelt haar vertrek ons in staat om ons te concentreren op onze resterende schepen en de levering van de Iona later dit jaar, gevolgd door Iona’s zusterschip dat gepland staat in 2022. Tijdens deze pauze in onze activiteiten moeten we de vloot op de toekomst afstemmen en ervoor zorgen dat we de juiste mix van schepen hebben zodra we weer gaan varen’, aldus de rederij.

Passagiers die reeds een cruise hadden geboekt met de Oceana ontvangen een toekomstig cruisetegoed van 125% van de betaalde reissom. Het is ook mogelijk om de reissom volledig terug te laten betalen. Gasten dienen hiervoor een verzoek in te dienen via de website van P&O Cruises.