11 oktober 2019

Dream Cruises komt met ’s werelds langste achtbaan op zee

De Aziatische cruisemaatschappij Dream Cruises heeft laten dat het toekomstige cruiseschip Global Dream ’s werelds langste achtbaan op zee krijgt. Het nieuwe Global klasse schip wordt momenteel gebouwd in Duitsland en zal volgens planning begin 2021 in de vaart komen. De zogenaamde ‘Space Cruiser’ wordt de blikvanger van het ‘Dream Park at the Pier’, het allereerste themapark-concept op zee.
 
Dream Cruises werkt voor de constructie van de innovatieve achtbaan samen met Maurer Rides, die ook verantwoordelijk is voor de achtbaan op het nieuwe cruiseschip van Carnival Cruise Line, Mardi Gras. De achtbaan is 300 meter lang en daarmee zeker 50 meter langer dan de ‘Bolt: Ultimate Sea Coaster’ op de Mardi Gras. Tijdens de interactieve rit kan er een maximale snelheid worden behaald van 60 km per uur.
 
 
 
De drie elektrische voertuigen bieden plek aan elk 2 rijders met inline stoelen en een geïntegreerde gashendel waarmee passagiers zelf de snelheid van de rit kunnen regelen. De bestuurder zal in de ‘Space Cruiser’ het gevoel hebben zowel over de zee als over de hoofden van andere passagiers te vliegen.
 
Naast de ‘Space Cruiser’ bestaat de ‘Dream Park at the Pier’ o.a. ook uit een opblaasbare hindernisbaan over de grootte van een basketbalveld, een trampolinepark, een bungee-trampoline, een surfsimulator en een mini-karts parcours voor peuters in een veilige en gecontroleerde omgeving.