24 mei 2020

Droogdok Allure of the Seas in Spanje van start

De Allure of the Seas, momenteel het vierde grootste cruiseschip ter wereld, is aangekomen op de scheepswerf van Navantia in het Spaanse Cadiz voor een geplande droogdokperiode. Het tweede cruiseschip van Royal Caribbean International uit de Oasis-klasse zou oorspronkelijk al eerder dit jaar onder handen worden genomen, maar de uitbraak van het coronavirus gooide roet in het eten. De uitgebreide renovatie zoals die was voorzien is door de omstandigheden geminimaliseerd tot alleen noodzakelijk onderhoud en verplichte inspecties.

Aan het verblijf van de Allure of the Seas verbinden de Spaanse autoriteiten strenge regels. Naar verluidt mogen er slechts 301 bemanningsleden aan boord zijn die het schip niet mogen verlaten. Ongeveer 60 technici van Royal Caribbean zullen zich bij hen voegen. Zij krijgen pas toegang tot het schip na uitgebreide medische testen.

Oorspronkelijk zou de Allure of the Seas 58 dagen in droogdok gaan en voor 165 miljoen dollar worden gerenoveerd. De bedoeling was om in het kader van het vernieuwingsprogramma Royal Amplified-programma over het gehele schip verbeteringen door te voeren die reeds eerder zijn geïntroduceerd op andere schepen in de vloot. Klik hier voor een overzicht van de geplande faciliteiten, die op dit moment hoogstwaarschijnlijk nog niet worden geïmplementeerd.

Normaal gesproken zou de Allure of the Seas eerder deze maand zijn begonnen aan een nieuw seizoen van 8-daagse cruises in het westelijke gedeelte van de Middellandse Zee met Barcelona als thuishaven. Het coronavirus bepaalde echter anders.