02 oktober 2019

EUROPA en EUROPA 2 weer bovenaan in Berlitz Cruising & Cruise Ships 2020

De cruiseschepen EUROPA en EUROPA 2 zijn in de nieuwste uitgave van de Berlitz Cruising & Cruise Ships 2020 uitgeroepen tot de beste cruiseschepen in de wereld. Ze nemen in de 2020-versie de eerste twee plaatsen in in de categorie ‘Top 20 Small Ships’ categorie. Beide ultra-luxe schepen van Hapag Lloyd Cruises kregen als enige een beoordeling van 5 sterren plus. Zij verdedigden daarmee met succes hun toppositie. De EUROPA 2 vergaarde 1.864 uit 2.000 punten en staat daarmee bovenaan in de lijst van schepen van 251 tot 750 passagiers. De EUROPA behaalde 1.852 punten.

Ook het expeditieschip HANSEATIC nature, net nieuw in de vloot van Hapag Lloyd Cruises, viel in de prijzen. Het werd voor de eerste keer uitgeroepen tot het beste boutique schip met een rating van 5 sterren. In de categorie ‘Top 20 Boutique Ships’ (50 tot 250 passagiers) ontving het 1.791 uit 2.000 punten.

Auteur van de gids Douglas Ward zegt: “In de laatste editie wisten slechts twee schepen weer de standaard en de punten te behalen die nodig zijn voor de exclusieve 5 sterren plus categorie: de EUROPA 2 en EUROPA van Hapag-Lloyd Cruises. Het is heerlijk om te cruisen op beide schepen, die op enkele onderdelen van elkaar verschillen. De hoogtepunten van de schepen zijn de enorme ruimtes per passagier, openbare ruimtes met hoge plafonds, een exclusieve selectie van restaurants met een brede keuze aan culinaire specialiteiten en hun attente, vriendelijke doch discrete service”.

“We zijn er trots op de bovenste plekken te bezetten in de luxe en expeditiesegmenten van de cruise rankings. In onze ogen betekent 5 sterren kwaliteit niet alleen topservice, buitengewone kwaliteit en ongeëvenaarde ruimtes per passagier maar ook effectief milieumanagement. Vanaf juli 2020 zal de gehele vloot van Hapag-Lloyd Cruises op de minder verontreinigde brandstof gasolie varen. We zien deze stap als een belangrijke investering in onze toekomst”, aldus Karl J. Pojer, CEO van Hapag-Lloyd Cruises.

13 nachten met de MS Europa 2


Cruise met Hapag-Lloyd Cruises naar Addu Atoll, Malediven
Rederij: Hapag-Lloyd

 

Meer info

Schip: MS EUROPA 2
Vertrekpoort: Port Louis
Reisduur: 13 nachten
vanaf:

€ 7,790

14 nachten met de MS Europa 2


15-daagse droomcruise vanuit Santa Cruz de Tenerife, Tenerife, Spanje
Rederij: Hapag-Lloyd

 

Meer info

Schip: MS EUROPA 2
Vertrekpoort: Rio de Janeiro
Reisduur: 14 nachten
vanaf:

€ 6,450

13 nachten met de MS Europa 2


Cruise in 14 dagen naar Málaga, Spanje met Hapag-Lloyd Cruises
Rederij: Hapag-Lloyd

 

Meer info

Schip: MS EUROPA 2
Vertrekpoort: Málaga
Reisduur: 13 nachten
vanaf:

€ 7,305