13 augustus 2020

Eerste Costa cruises voor Italiaanse gasten

Costa Cruises kondigde vandaag aan dat de cruises van Costa Deliziosa vanuit Triëst in september en Costa Diadema vanuit Genua exclusief gereserveerd zullen zijn voor Italiaanse gasten. Dit met als doel de maximale veiligheid te garanderen voor gasten, bemanning en de lokale inwoners.

De beslissing werd genomen nadat het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid besloot om verplichte controles in te voeren voor reizigers die terugkeren van een aantal Europese en buitenlandse bestemmingen.

Costa Deliziosa en Costa Diadema

De vertrekdata van de twee schepen zijn inmiddels bevestigd – Costa Deliziosa op 6, 13, 20, 27 september en Costa Diadema op 19 september – terwijl verdere details over de routes zo snel mogelijk zullen worden bekendgemaakt.

Costa blijft nauw samenwerken met de Italiaanse autoriteiten, regio’s, lokale instellingen, gezondheidsautoriteiten, havenmeesterskantoren, havens en terminals en RINA om te zorgen voor een verantwoordelijke, vlotte en goed georganiseerde toepassing van de nieuwe voorschriften en protocollen die zijn goedgekeurd door de Italiaanse regering voor het herstarten van cruises.