11 oktober 2019

Eerste stuk staal gesneden van nieuw cruiseschip Cunard

Cunard en Fincantieri vierden vrijdag de officiële start van de bouw van het 249ste cruiseschip van de luxe cruisemaatschappij, een bijzonder moment in de 179-jarige geschiedenis van de Britse cruisemaatschappij. De eerste sectie van het nog naamloze schip wordt gebouwd op Fincantieri’s Castellammare di Stabia scheepswerf. Oplevering staat gepland in Monfalcone in 2022. De Italiaanse scheepsbouwer was eerder ook verantwoordelijk voor de constructie van de Queen Victoria in 2017 en Queen Elizabeth in 2010.
 
 
 
‘Na jaren van plannen en ontwerpen zijn we blij dat de bouwwerkzaamheden voor ons nieuwe schip kunnen beginnen. De 249e Cunarder wordt onze vierde luxe liner voor de 21e eeuw. Voor het nieuwe schip halen we inspiratie uit de successen van ons verleden waarbij de typische Cunard-stijl terugkomt in nieuwe concepten en ideeën die onze gasten een unieke luxe reiservaring zullen bieden’, aldus Simon Palethorpe, president van Cunard.
 
 
 
Cunard maakte tijdens de feestelijke ceremonie bekend dat van het eerste stuk staal dat vrijdag is gesneden een uniek kunstwerk wordt gemaakt door beeldhouwer Sam Shendi. Het werk zal uiteindelijk een plek krijgen aan boord zodat gasten ervan kunnen genieten. Shendi is een in Egypte geboren Britse beeldhouwer die voornamelijk eigentijds industrieel materieel gebruikt voor zijn creaties.
 
Cunard’s nieuwe schip komt dus in 2022 in de vaart. De verkoop voor de eerste cruises start volgend jaar.