11 november 2019

Emirates opent eerste incheckterminal in Dubai voor cruisereizigers in haven

Emirates’ eerste externe incheckterminal bij een cruisehaven, is vandaag geopend zodat cruisepassagiers soepel kunnen overstappen. De Emirates incheckbalies zijn gelegen bij Port Rashid, de cruisehaven van Dubai. Cruisepassagiers kunnen bij het van boord gaan direct voor hun Emirates vlucht in de cruiseterminal inchecken.

Zonder bagage de stad ontdekken

De nieuwe service versterkt Dubai als een belangrijke internationale cruisebestemming en biedt meer gemak voor Emirates reizigers. Door de incheckfaciliteiten op dezelfde locatie aan te bieden als waar cruisereizigers van boord gaan, kunnen zij direct hun bagage in laten checken. Zo kunnen ze zonder bagage de stad Dubai ontdekken. Vervolgens gaan ze als het tijd is, rechtstreeks naar de luchthaven voor hun vlucht.

De Emirates incheckfaciliteiten bij Port Rashid hebben acht balies waar Emirates personeel de incheck verzorgen en vier uur voor de vlucht de instapkaarten verstrekken. De incheckfaciliteiten zijn tijdens het cruiseseizoen van oktober tot en met april geopend. In de komende zes maanden wordt er verwacht dat 198 cruiseschepen aanmeren in Port Rashid met ongeveer 280.000 passagiers die gebruik maken van een overstap op een Emirates vlucht.

Zorgeloze reiservaring

Mohammed Mattar, Divisional Senior Vice President van Emirates Airport Service: “Wij vinden het belangrijk om onze reizigers van een soepele en probleemloze reis te voorzien. Met de groeiende populariteit van Dubai als cruisebestemming is het cruciaal dat het klanttraject voor dit belangrijke segment tot in de puntjes verzorgd is. Onze eerste externe inchecklocatie bij Port Rashid zorgt ervoor dat cruisereizigers met vervolgvluchten de vrijheid hebben om Dubai te ontdekken tijdens hun overstap door alvast in te checken en hun bagage achter te laten.”

Deze nieuwe service versterkt het afgelopen jaar gelanceerde Home Check-in, dat Emirates reizigers de mogelijkheid geeft om ongeacht waar in Dubai, tegen betaling in te checken. Emirates biedt tevens een conciërgeservice om reizigers met hun bagage te ondersteunen op het vliegveld.

Emirates heeft een bovendien een bagageopslag op het vliegveld zodat reizigers hun bagage veilig achter kunnen laten en gemakkelijk de stad Dubai kunnen ontdekken. Daarnaast heeft Emirates een bagage bezorgingsservice waarbij de bagage opgehaald wordt.

15 nachten met de Sirena


Malé verkennen met de Sirena
Rederij: Oceania Cruises

 

Meer info

Schip: Sirena
Vertrekpoort: Yangon
Reisduur: 15 nachten
Normale prijs vanaf: 2678.00
Korting: 19 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 2,169

14 nachten met de Grand Princess


Cruise naar Southampton (Londen) via Akureyri
Rederij: Princess Cruises

 

Meer info

Schip: Grand Princess
Vertrekpoort: Southampton
Reisduur: 14 nachten
Normale prijs vanaf: 2710.00
Korting: 13 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 2,358

18 nachten met de Nieuw Statendam


Geniet van een 19-daagse cruise naar Fort Lauderdale
Rederij: Holland America Line

 

Meer info

Schip: Nieuw Statendam
Vertrekpoort: Fort Lauderdale
Reisduur: 18 nachten
Normale prijs vanaf: 2682.00
Korting: 5 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 2,548