20 januari 2021

Fairbanks: ‘Cruisehaven’ in het midden van Alaska

Wie op zoek gaat naar een cruise in Alaska wordt bedolven onder cruiseroutes én tal van landarrangementen. Dit zijn dagen die je vóór of ná je cruise kunt doen al dan niet met reisleiding van de rederijen. Wanneer je als Europeaan naar Alaska gaat, raad ik je zeker aan om je cruise te verlengen met één van deze landarrangementen zodat je veel meer van Alaska ontdekt dan alleen vanaf het water.

Vrijwel alle routes gaan vanaf Seward of Whittier (of vice versa) richting de binnenlanden van Alaska waar je Fairbanks gaat bezoeken. Men zegt ook wel dat dit het laatste stukje bewoonde wereld is van Alaska. Daarna kom je in zeer dunbevolkt gebied terecht.

Drukte in Fairbanks?

Fairbanks zelf heeft zo’n 31.000 inwoners en in de toeristenmaanden uiteraard een behoorlijk aantal toeristen meer. De zomermaanden starten in mei en duren tot en met september. Trek zeker 4 dagen uit voor een bezoek aan Fairbanks en haar omgeving.

Noorderlicht

Overigens is het zeker aardig om vanaf half augustus naar Fairbanks te komen omdat je dan kans hebt op het Noorderlicht! De stad is één van de beste plekken op aarde, vanwege de weerselementen en geografische ligging, om het prachtige gekleurde licht in de lucht te aanschouwen. Is het je gelukt om deze te zien? Dan mag je een gratis certificaat afhalen in het Morris Thompson Cultural & Visitors Center dat je de Aurora Borealis gezien hebt.