05 december 2019

Fridtjof Nansen eerder klaar dan gepland

Het allernieuwste duurzame expeditieschip van Hurtigruten, de Fridtjof Nansen, komt eerder in de vaart dan verwacht. Daarom voegt de rederij een aantal korte pre-inaugurele cruises aan het programma toe. De oplevering zal nu eind december zijn, ruim op tijd voor haar 1e officiële inaugurele reis van Hamburg naar de Noorse kust. De zeetesten verliepen zeer voorspoedig waardoor besloten is de oplevering te vervroegen.

Het is het tweede cruiseschip ter wereld dat wordt aangedreven door hybride accu technologie. De hybride motoren zullen het brandstofverbruik aanzienlijk verminderen en ervoor zorgen dat het een periode volledig emissievrij kan varen. Dit nieuwe expeditieschip (265 hutten voor 530 passagiers) is ontworpen door Rolls Royce.  Expeditiecruiseschip Roald Amundsen ging de Fridtjof Nansen voor in 2019. Beide schepen zouden eerder in de vaart komen maar de nieuwe technologie veroorzaakte vertraging in de bouw.

 

Routes

De extra cruises van de Fridtjof Nansen starten op 7 maart vanuit Londen, 12 maart vanuit Liverpool en 17 maart vanuit Portsmouth. Deze 6-daagse pre-inaugurele reizen nemen gasten mee naar unieke bestemmingen in Groot-Brittannië. Zo kan je bijvoorbeeld de Isles of Scilly, Fowey, Isle of Man en Dartmouth bezoeken. Een 5-daagse reis neemt gasten tenslotte mee vanaf de Londense Tower Bridge naar Oslo via het Kanaal van Kiel en Aalborg.

 

7 nachten met de Silver Spirit


8-daagse cruise naar St. Petersburg
Rederij: Silversea Cruises

 

Meer info

Schip: Silver Spirit
Vertrekpoort: Stockholm
Reisduur: 7 nachten
Normale prijs vanaf: 4295.00
Korting: 12 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 3,780

7 nachten met de Ruby Princess


Vaar langs het waanzinnige San Diego
Rederij: Princess Cruises

 

Meer info

Schip: Ruby Princess
Vertrekpoort: San Francisco
Reisduur: 7 nachten
Normale prijs vanaf: 1068.00
Korting: 24 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 812

20 nachten met de Norwegian Star


21-daagse reis naar Buenos Aires
Rederij: Norwegian Cruise Line

 

Meer info

Schip: Norwegian Star
Vertrekpoort: Buenos Aires
Reisduur: 20 nachten
Normale prijs vanaf: 1982.00
Korting: 38 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 1,229