08 april 2020

Gasten van Amera bedanken crew aan boord

Tijdens de 16-daagse cruise van de Amazone naar Duitsland met MS Amera (ex-Prinsendam) genoten gasten van een bijzondere cruise aan boord. De situatie rond de huidige Corona-ontwikkelingen leidde ertoe dat MS Amera rechtstreeks naar Europa vertrok en nergens kon aanmeren. De gasten van Phoenix brachten een comfortabele tijd aan boord door in een ontspannen en goed verzorgde “scheepsquarantaine”.

Dankjewel

Vanwege de bijzondere situatie bedachten de gasten een eenmalige campagne om de bemanningsleden nu te ondersteunen. Op verzoek van de gasten werd samen met het management van het schip een oproep gedaan voor donaties voor het Crew Welfare Fund tijdens de traditionele afscheidsdrank van Phoenix.

Naast deze inzamelingsactie hield men ook een veiling met memorabilia van deze speciale cruise. Bijvoorbeeld de kapiteinspet, de Amera doopfles, een gesigneerde reddingsboei, de zeekaart en nog veel meer .

Deze acties brachten in totaal €41.788,01 op, die aan de bemanningsleden van MS Amera gaan ontvangen. Namens de crew bedankt Phoenix Reisen van harte alle gasten die hebben bijgedragen aan dit geweldige resultaat. Phoenix: “De corona-crisis is ook een moeilijke tijd voor de bemanning aan boord van de Phoenix-schepen. Dergelijke tekens van de mensheid zijn des te mooier.”

Terug naar huis

De cruise-operator uit Bonn zorgt ervoor dat de bemanningsleden van MS Amadea, MS Amera en MS Albatros in deze moeilijke tijd terug kunnen keren naar hun families. 200 Filippijnen zijn al met een Condor-chartervlucht naar Manilla gevlogen en de komende dagen volgen er nog meer. Bemanningsleden uit andere landen zoals Indonesië en Oekraïne zijn al onderweg naar huis. Een deel van de bemanning blijft aan boord van de Phoenix-schepen, terwijl deze zich in Bremen en Emden op de scheepswerf bevinden voor onderhoud.

 

14 nachten met de Artania


15-daagse cruise vanaf Dubai
Rederij: Phoenix Cruises

 

Meer info

Schip: Artania
Vertrekpoort: Colombo
Reisduur: 14 nachten
vanaf:

€ 3,299

19 nachten met de Artania


20-daagse cruise vanaf Bremerhaven
Rederij: Phoenix Cruises

 

Meer info

Schip: Artania
Vertrekpoort: Bremerhaven
Reisduur: 19 nachten
vanaf:

€ 2,099

7 nachten met de Artania


Maak een droomcruise naar Geiranger
Rederij: Phoenix Cruises

 

Meer info

Schip: Artania
Vertrekpoort: Bremerhaven
Reisduur: 7 nachten
vanaf:

€ 1,399