02 januari 2020

Geen plastic flesjes meer aan boord van cruiseschepen Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line is er in geslaagd om vanaf 1 januari 2020 het gebruik van plastic flesjes voor eenmalig gebruik in haar gehele vloot te verbannen. De Amerikaanse cruisemaatschappij ging daarvoor vorig jaar een samenwerkingsverband aan met JUST Goods om jaarlijks meer dan 6 miljoen plastic flesjes voor eenmalig gebruik te vervangen op haar 17 schepen.

JUST kiest voor een innovatieve benadering voor de inkoop en verpakking van water. JUST is 100% bronwater in een plantaardige doos. De doos is gemaakt van 82% hernieuwbare materialen – de papieren doos is gemaakt van bomen die zijn gekweekt in verantwoord beheerde bossen en de dop en de hals zijn gemaakt van plastic op suikerbasis. Het is navulbaar en recyclebaar.

Het initiatief is een nieuwe duurzame stap voorwaarts voor de rederij. In 2018 stopte het al met het gebruik van plastic rietjes voor eenmalig gebruik op haar schepen en op haar privé-eilanden. Daarnaast is het ook bezig om plastic shampoo en conditioner flessen voor eenmalig gebruik te vervangen door duurzamere alternatieven.

Alle inspanningen van Norwegian Cruise Line vallen onder het Sail & Sustain Environmental Program van het bedrijf dat als doel heeft afval naar stortplaatsen te minimaliseren, CO2-uitstoot te verminderen, duurzame inkoop te verhogen en in opkomende technologieën te investeren.

‘Dit is een heel bijzonder moment voor ons, waar we zeer trots op zijn. Als toonaangevende cruisemaatschappij zijn we heel blij om zo’n impact te maken door het verbannen van drankflessen voor eenmalig gebruik in onze vloot. Het is slechts een van de manieren waarop we werken aan het behoud van onze oceanen en de bestemmingen die we bezoeken. Hoewel dit slechts het begin is van wat wij en anderen kunnen doen, zijn we ongelooflijk toegewijd aan ons Sail & Sustain-programma en geloven we in het belang van het behoud van onze natuurlijke hulpbronnen. We zullen blijven streven naar milieubewuste beslissingen die onze aarde ten goede komen’, aldus Harry Sommer, president en CEO van Norwegian Cruise Line.

7 nachten met de Norwegian Bliss


Cruise naar Los Angeles via Puerto Vallarta
Rederij: Norwegian Cruise Line

 

Meer info

Schip: Norwegian Bliss
Vertrekpoort: Los Angeles
Reisduur: 7 nachten
Normale prijs vanaf: 1618.00
Korting: 50 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 809

7 nachten met de Norwegian Encore


8-daagse reis naar Miami
Rederij: Norwegian Cruise Line

 

Meer info

Schip: Norwegian Encore
Vertrekpoort: Miami
Reisduur: 7 nachten
Normale prijs vanaf: 1578.00
Korting: 50 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 789

7 nachten met de Norwegian Bliss


Ga mee op de Norwegian Bliss naar Miami
Rederij: Norwegian Cruise Line

 

Meer info

Schip: Norwegian Bliss
Vertrekpoort: Miami
Reisduur: 7 nachten
Normale prijs vanaf: 1978.00
Korting: 50 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 989