01 januari 2020

Genieten van vuurwerk op jouw cruiseschip tijdens nieuwjaar

Oud & Nieuw wordt groots gevierd op Madeira. Elk jaar komen er wel meer dan 10 cruiseschepen naar het Portugese eiland toe om het wereldbekende vuurwerk om middernacht te bekijken. Van het oosten naar het westen wordt overal op het eiland het vuurwerk ontstoken in een prachtige show. Een must-see! Wil je ook erbij zijn? Wij zetten alle schepen op een rijtje.

Welke routes bezoeken Madeira?

Madeira wordt vrijwel altijd in de routes opgenomen van cruiseschepen die rondom de Canarische Eilanden (onder andere Tenerife, Gran Canaria) varen. Overigens ligt Madeira toch nog een dag varen ten noorden van deze eilanden. Je ziet dat vooral in de wintermaanden het Portugese eiland populair is. De temperatuur ligt dan zo tussen de 18-23 graden.

Lengte van je cruise

Alle cruises zijn 8 dagen of langer. En wat te denken van een cruise uit Rotterdam ?? met de Columbus? Wanneer je van Noord-Europa naar Zuid-Europa vaart, houd dan wel rekening met eventueel slecht weer op deze route. De Noordzee en Golf van Biskaje kunnen ‘spoken’ in deze tijd van het jaar. Je bent ongeveer 3 zeedagen op dit grote stuk onderweg en misschien heb je nog een haven tussendoor in Portugal (Vigo of Lissabon).

Welke havens zijn interessant?

Madeira vormt uiteraard het hoogtepunt van je cruise. De korte routes van 8 dagen vertrekken vanaf de Canarische Eilanden, zoals van Tenerife of Gran Canaria.  De eilanden die bezocht worden zijn vrijwel altijd Lanzarote of>Fuerteventura,>Tenerife en Gran Canaria. Erg leuk is een tussenstop in Casablanca (Marokko) of de kleinere Canarische Eilanden La Gomera of La Palma. Cruises van langer dan 14 dagen bezoeken vaker deze laatste bestemmingen.

Welke schepen bezoeken het nieuwjaarsvuurwerk van 2020/2021?

Albatros – Phoenix Reisen – 21 dagen

De Albatros start op 22 december in Bremerhaven en vaart in 21 dagen langs de Canarische Eilanden en 2 dagen in Funchal voordat het schip haar cruise eindigt via Marokko en Spanje in Monaco. Vanaf €2399

 

 

14 nachten met de Seabourn Ovation


Bewonder de parels van Çesme
Rederij: Seabourn

 

Meer info

Schip: Seabourn Ovation
Vertrekpoort: Venetië
Reisduur: 14 nachten
Normale prijs vanaf: 11038.00
Korting: 23 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 8,499

15 nachten met de Silver Spirit


Beleef het magnifieke Lissabon
Rederij: Silversea Cruises

 

Meer info

Schip: Silver Spirit
Vertrekpoort: Southampton
Reisduur: 15 nachten
Normale prijs vanaf: 6459.00
Korting: 15 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 5,490

14 nachten met de Zaandam


Bezichtig het mooie Panamakanaal
Rederij: Holland America Line

 

Meer info

Schip: Zaandam
Vertrekpoort: Fort Lauderdale
Reisduur: 14 nachten
Normale prijs vanaf: 2719.00
Korting: 21 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 2,148