07 oktober 2020

HAL directeur Gus Antorcha wil doop Rotterdam liefst in Rotterdam

Er is een kans dat de Rotterdam in Rotterdam gedoopt zal worden. Dat maakte Holland America Lines nieuwe directeur Gus Antorcha dinsdagavond bekend op de vakbeurs Seatrade Cruise Event tijdens de digitale persconferentie. Daarnaast sprak Antorcha over de afgelopen periode, waarin corona en de verkleining van de vloot hem niet onberoerd lieten.

Waar en wanneer de Rotterdam gedoopt wordt, is nog geen besluit over genomen aldus Antorcha: “We hebben nog niets besloten, maar ik heb een sterke voorkeur voor een doop in Europa. Ik zou het heel erg mooi vinden als de Rotterdam in Rotterdam wordt gedoopt, vanwege de emotionele en symbolische betekenis. Het nieuwe schip en de rederij hebben een historische connectie met deze stad. We weten dat er veel trouwe fans zijn in Rotterdam, maar we zijn er achter de schermen nog niet uit.”

Covid-19

De uitbraak van de coronapandemie zorgde uiteraard bij Holland America Line voor behoorlijk wat uitdagingen. Gus: “Als eerste wilden we onze schepen naar plekken hebben waar we veilig onze gasten konden ontschepen. Daarna lag de grote taak om onze persooneelsleden veilig thuis te krijgen met de juiste vluchten. Er waren én zijn nog steeds zorgen of ze hun thuisland wel in mogen. Gelukkig wordt die lijst met landen steeds korter.”

Verkleining van de vloot

De verkleining van de vloot heeft zeker impact op de rederij: “Wat ik zelf de komende tijd erg moeilijk ga vinden zijn de gevolgen van de verkleining van de vloot. We zullen een kleiner bedrijf zijn en daardoor ook minder mensen tewerk kunnen stellen in bepaalde teams. En dat heeft invloed op het leven van mensen. Er zullen moeilijke beslissingen moeten worden genomen. Helaas maakt dat deel uit van het afstoten van de vier schepen.”