12 oktober 2019

HANSEATIC inspiration in Hamburg gedoopt door Laura Dekker

Vrijdagavond heeft Laura Dekker in de haven van Hamburg de HANSEATIC inspiration, de tweede van drie nieuwe Hapag-Lloyd Cruises’ expeditieschepen, gedoopt. De Nederlandse solozeilster liet het mechanisme los voor de traditionele champagnefles vanaf een ponton op het water. Ongeveer 230 genodigden waren getuige van de naamceremonie van het tweetalige schip in zodiaces vanaf de rivier de Elbe.

De HANSEATIC inspiration werd omgevormd tot een ceremonieel podium toen elf krachtige projectoren een twaalf minuten durende multimediashow aan de buitenkant van het schip toonden die het publiek meenam op een virtuele cruise door de bestemmingen die de expedities zullen bezoeken. Wetenschapsjournaliste Ranga Yogeshwar fungeerde op de feestelijke avond als ceremoniemeester.

‘Het dopen van de HANSEATIC inspiration in een prachtig avonddecor in de haven van Hamburg was voor mij een heel speciaal moment. Ik weet zeker dat dit expeditieschip haar naam meer dan waarmaakt en haar gasten meeneemt op vele inspirerende cruises om hen de wonderen van de natuur van dichtbij te laten zien’, aldus Laura Dekker.

Kapitein Ulf Wolter en zijn bemanning vertrekken zaterdag uit Hamburg en komen maandag in Antwerpen aan. Daar begint de HANSEATIC inspiration op dezelfde dag aan haar eerste reis. De 15-daagse route van het 139 meter lange en 22 meter brede schip naar Tenerife doet o.a. La Coruna, Casablanca en Madeira aan. Aan boord bevinden zich 230 gasten die 5-sterren service zullen krijgen van 175 bemanningsleden.

Wil jij cruisen op de nieuwe HANSEATIC inspiration? Hieronder alvast cruises met leuke kortingen

 

20 nachten met de HANSEATIC inspiration


Zuid-Georgia, Zuid-Georgia bewonderen met de HANSEATIC inspiration
Rederij: Hapag-Lloyd

 

Meer info

Schip: HANSEATIC inspiration
Vertrekpoort: Kaapstad
Reisduur: 20 nachten
vanaf:

€ 15,220

12 nachten met de HANSEATIC inspiration


Vaar met de HANSEATIC inspiration naar Ushuaia, Argentinië
Rederij: Hapag-Lloyd

 

Meer info

Schip: HANSEATIC inspiration
Vertrekpoort: Ushuaia
Reisduur: 12 nachten
vanaf:

€ 11,310

7 nachten met de HANSEATIC inspiration


4-daagse cruise met de HANSEATIC inspiration vanuit Boston, Verenigde Staten
Rederij: Hapag-Lloyd

 

Meer info

Schip: HANSEATIC inspiration
Vertrekpoort: Colón
Reisduur: 7 nachten
vanaf:

€ 3,125