15 november 2019

Heropening kade in Savona voor Costa Cruises

Costa Cruises en de havenautoriteiten in Savona, de West Ligurian Sea Port Authority, hebben een de cruiseterminal en de bijbehorende kade heropend. Het gaat om de Calata delle Vele en de Palocrociere Terminal 1. Na een intensieve renovatie van €17 miljoen kan de kade nu langere schepen ontvangen. De waterdiepte is ook aangepakt.

Costa Cruises heeft rond de €5 miljoen geïnvesteerd in het aanpassen van de cruiseterminal. Tijdens de renovatie is de ruimte voor de veiligheidschecks vergroot. Daarnaast is een gedeelte van het terras overdekt met een glazen dak en zijn er twee nieuwe gangways gebouwd.

“Alle werkzaamheden aan de terminal en kade zijn in feite uitgevoerd voor de komst van de Costa Smeralda, ons nieuwste LNG schip,” aldus Neil Palomba, directeur van Costa Cruises. De Costa Smeralda komt vanaf 21 december 2019 elke zaterdag in Savona.

LNG voor Costa Smeralda

Van alle fossiele brandstoffen is LNG de zuiverste, met een lagere impact op het milieu. Met LNG wordt de uitstoot van zwaveldioxide praktisch tot nul herleid, alsook de emissie van fijnstof.

Costa Smeralda wordt een ambassadeur voor het beste wat Italië te bieden heeft. Alle dekken en publieke ruimtes zijn gebaseerd op iconische Italiaanse plaatsen. Samen met bekende partners en merken zal de passagier kunnen genieten van lekker Italiaans eten en fijne wijnen, met respect voor de tradities.

Het schip zal over elf restaurants beschikken, waarvan eentje voor gezinnen, 19 bars, een spa met 16 behandelingskamers, een waterpark met glijbanen, vier zwembaden, en een ruimte waar kinderen kunnen rondhangen en vriendjes maken. Heel bijzonder is het CoDe museum op de Costa Smeralda. CoDe staat voor Costa Design Museum, waar het beste van het Italiaans design permanent zal geëxposeerd worden.

 

22 nachten met de Costa Magica


23-daagse cruise vanaf Pointe-à-Pitre
Rederij: Costa Cruises

 

Meer info

Schip: Costa Magica
Vertrekpoort: Civitavecchia (Rome)
Reisduur: 22 nachten
Normale prijs vanaf: 1205.00
Korting: 37 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 759

21 nachten met de Costa Magica


Maak een droomcruise naar La Romana
Rederij: Costa Cruises

 

Meer info

Schip: Costa Magica
Vertrekpoort: Savona
Reisduur: 21 nachten
Normale prijs vanaf: 1087.00
Korting: 32 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 739

20 nachten met de Costa Magica


La Romana ontdekken met de Costa Magica
Rederij: Costa Cruises

 

Meer info

Schip: Costa Magica
Vertrekpoort: Civitavecchia (Rome)
Reisduur: 20 nachten
Normale prijs vanaf: 1057.00
Korting: 32 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 719