20 oktober 2020

Herstart MSC Magnifica in de Middellandse Zee

Het cruiseschip MSC Magnifica is weer terug in de vaart. Maandag vertrok het schip van MSC Cruises vanuit Genua voor een cruise van 11 dagen in de westelijke en oostelijke Middellandse Zee. Er staan bezoeken gepland aan Livorno, Messina, Piraeus, Katakolon, Valletta en Civitavecchia, voordat het terugkeert in Genua. De MSC Magnifica is het tweede schip van de Mediterrane cruisemaatschappij dat weer gasten aan boord verwelkomt sinds de uitbraak van het coronavirus. De MSC Magnifica zal voor het einde van het jaar zes Middellandse Zee cruises maken, waaronder een speciale Kerstcruise van 8 nachten met vertrek op 18 december vanuit Genua.

De MSC Magnifica is het tweede schip waarop het verrijkte gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises wordt gehanteerd. Deze protocollen zijn goedgekeurd door externe medische experts en door de relevante nationale en regionale autoriteiten. De uitgebreide veiligheidsmaatregelen zijn ontworpen om het welzijn van de gasten, de bemanning en de gemeenschappen die MSC Cruises bezoekt te beschermen. Deze werden voor het eerst geïmplementeerd in augustus toen de MSC Grandiosa weer in gebruik werd genomen. De MSC Grandiosa heeft nu negen reizen van 7-nachten voltooid en heeft daarmee de effectiviteit van het protocol positief aangetoond. De maatregelen omvatten beschermde “Social Bubbles” zoals een bezoek aan land. Een bezoek aan land gebeurt alleen met een MSC Excursie, zodat gasten ook daar kunnen genieten van een beschermd bezoek aan de havens.

Het gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises omvat universele gezondheidsscreening van iedereen – gasten en bemanning – inclusief COVID-19 tests voordat ze aan boord kunnen; verhoogde hygiënische voorzieningen en schoonmaakmaatregelen door het hele schip; het dragen van mondkapjes in openbare ruimtes en technologie om contactonderzoek aan boord te vergemakkelijken. In deze beginfase is ook de capaciteit van het schip teruggebracht tot 70 procent, zodat social distancing aan boord kan worden gegarandeerd.

Ontdek de oostelijke en westelijke Middellandse Zeegebied

Gasten aan boord van MSC Magnifica kunnen veilig een reeks bestemmingen bezoeken met het excursieprogramma van MSC Cruises. Enkele van deze bezienswaardigheden zijn onder meer de scheve toren van Pisa, een stadstour door de historische Siciliaanse stad Messina, een busrit met open dak rond Malta, een bezoek aan de oorspronkelijke locatie van de Olympische Spelen in Griekenland uit de 8e eeuw voor Christus, een rondleiding door de oudheid van Athene en de wereldberoemde Akropolis, een wandeltocht door de Eeuwige Stad Rome en een busuitstapje door de Noord-Italiaanse stad Genua. Tijdens een MSC Excursie zullen dezelfde gezondheids- en veiligheidsnormen aan land worden toegepast als aan boord om niet alleen de gasten en bemanning te beschermen, maar ook de gemeenschappen van de landen en havens waar we aanmeren.

Met de mogelijkheid om in te schepen in de vier Italiaanse havens tijdens de cruise van 10 nachten – Genua, Livorno, Messina en Civitavecchia, is deze vaarroute gemakkelijk toegankelijk voor gasten die in de Schengenlanden wonen. De MSC Magnifica is één van de  middelgrote schepen van MSC Cruises en biedt veel balkonhutten, vier restaurants en 11 bars, een zwembad met schuifdak, een theater, grootschalig casino, panoramische nachtclub en een 4D-bioscoop.

De MSC Grandiosa biedt momenteel cruises van 7-nachten aan met inscheping in de Italiaanse havens van Genua, Civitavecchia, Napels en Palermo en de haven van Valletta. Gasten kunnen deze herfst en winter een cruise aan boord van de MSC Magnifica boeken met prijzen vanaf €429 p.p. voor de “Welcome Back” of kies voor de “Welcome Back with excursions” met 3 excursies inclusief in de cruisereissom, nu vanaf €529 p.p..