07 september 2020

Hervatting Costa Cruises is een feit: Costa Deliziosa uit Triëst vertrokken

De Costa Deliziosa is zondag vanuit Triëst vertrokken voor haar eerste cruise sinds de coronapandemie.  Het bezoekt tijdens de 7-daagse cruise de Italiaanse havens Bari, Brindisi, Corigliano-Rossano, Siracusa en Catania, met aan boord alleen passagiers die in Italië wonen. Met het nieuwe gezondheid- en veiligheidprotocol wordt maximale veiligheid geboden.

“We zijn verheugd om onze gasten na meer dan vijf maanden zonder cruisen weer aan boord te kunnen verwelkomen. We zijn ook blij dat we de activiteiten hier in Italië kunnen hervatten. Onze beslissing om op verantwoorde wijze Italiaanse cruises voor Italiaanse gasten te hervatten, is bijzonder belangrijk voor ons, aangezien we al meer dan 70 jaar geloven en investeren in dit land, als enige cruisemaatschappij die de Italiaanse vlag voert “, aldus de CEO van Costa Group & Carnival Azië Michael Thamm.

“De afgelopen weken hebben we samen met de autoriteiten gewerkt aan de implementatie van de nieuwe gezondheidsprocedures, waarmee onze gasten het maximum uit hun cruise-ervaring kunnen halen en we hen tegelijkertijd een maximale veiligheid kunnen garanderen. Ondertussen houden we de situatie continu in de gaten om vanaf oktober meer schepen geleidelijk weer te laten vertrekken, met routes die uitgebreid zullen worden om gasten van onze andere Europese markten te kunnen welkom heten.”

Alle gasten die inschepen voor een van de eerste drie cruises van Costa Deliziosa in september zijn Italiaanse inwoners. Het inschepen wordt uitgevoerd in overeenstemming met de procedures beschreven in het Costa Safety Protocol, een document dat ontwikkeld werd in samenwerking met een panel van wetenschappelijke experts. Het bevat nieuwe operationele maatregelen naar aanleiding van de COVID-19-situatie, geheel volgens de richtlijnen van de relevante Italiaanse en Europese autoriteiten. Costa Cruises regelt COVID-19-swabstests voor alle gasten en bemanning, temperatuurscreenings, beveiligde excursies, social distancing (dankzij een vermindering van het aantal passagiers), nieuwe manieren om gebruik te maken van diensten en voorzieningen aan boord, grondige desinfectering en nog betere medische faciliteiten. Op 19 september komt de Costa Diadema weer in dienst, vertrekkend vanuit Genua. In oktober komen er stapsgewijs nog twee schepen bij.

Dankzij een online check-in zijn de gasten verspreid op de cruiseterminal in Triëst aangekomen. Van elke gast werd de temperatuur gescand en gasten moeten een medische vragenlijst indienen en worden onderworpen aan een sneltest. Zonder negatief testresultaat krijgen passagiers geen toestemming aan boord te gaan. Bij het minste vermoeden van COVID-19 is het mogelijk om een ??aanvullende moleculaire uitstrijktest uit te voeren.

Voorafgaand aan het inschepen, zijn bemanningsleden ook met tussenpozen gecontroleerd met PCR-tests en 14 dagen in quarantaine geplaatst. Bovendien ondergaat elk lid van de bemanning een maandelijkse PCR-test. Bari en de andere bestemmingen op de reisroute van de Costa Deliziosa kunnen alleen worden bezocht door deel te nemen aan de beveiligde excursies die door het bedrijf worden georganiseerd. Het zijn uitstapjes voor kleine groepen mensen in gedesinfecteerde vervoersmiddelen. Ook hier wordt voor het inschepen telkens weer de temperatuur gemeten. Tijdens de Costa excursies kunnen gasten andere plaatsen in de buurt van de aanloophavens bezoeken, zoals Lecce, Ostuni, Otranto, Alberobello, Gallipoli, Taormina, Noto, Modica, Ragusa en Sibari.

De voorzieningen en het entertainment aan boord zijn opnieuw ontworpen op basis van de procedures in het veiligheidsprotocol. Wel behouden ze nog steeds de onderscheidende kenmerken van een Costa-cruisevakantie, deels dankzij de fysieke afstand die mogelijk wordt gemaakt door de verminderde capaciteit van het schip.

Bijvoorbeeld:

– Optredens van de liveshows vinden vaker plaats voor een kleiner publiek
– Alleen nog a la carte, geen buffetten meer
– Het aantal zitplaatsen in theaters, showlounges, bars en restaurants is herzien met inachtneming van de minimumafstand
– Gespreide toegang voor sommige faciliteiten, zoals de spa, zwembaden en miniclub voor kinderen, waar een beperkt aantal mensen tegelijk naar binnen mag
– Verbeterde schoonmaak en ontsmetting in alle zones aan boord, inclusief hutten
– Gebruik van mondmaskers wanneer dat nodig is
– Dispensers voor handdesinfecterende middelen op het hele schip De introductie van zelfbedieningskiosken voor koortsthermometers

Na de Costa Deliziosa, die tot het einde van het jaar vanuit Triëst zal vertrekken, is de Costa Diadema het volgende schip van Costa Cruises dat weer in de vaart komt. Het schip vertrekt op 19 september vanuit Genua. Net als de Costa Deliziosa worden alleen Italiaanse havens bezocht en is de cruise voorbehouden aan aan gasten die in Italië wonen. Er wordt gestopt in Civitavecchia / Rome, Napels, Palermo, Cagliari en La Spezia. Vanaf oktober is het de beurt aan het vlaggenschip Costa Smeralda, in december gevolgd door Costa Firenze – het nieuwe schip dat in aanbouw is op de Marghera-werf van Fincantieri.