16 juli 2020

Holland America Line Rotterdam en Amsterdam worden overgenomen door Fred. Olsen Cruise Lines

Woensdagavond maakte Holland America Line bekend dat de cruiseschepen Rotterdam en Amsterdam nog dit jaar de vloot zullen verlaten. De schepen zijn overgenomen door Fred. Olsen Cruise Lines. De kleine Britse cruisemaatschappij wil door de overname haar vloot moderniseren. Beide schepen krijgen een nieuwe naam: MS Bolette en MS Borealis.

Met de komst van de Rotterdam (1997) en Amsterdam (2000) breidt Fred. Olsen Cruise Lines haar capaciteit uit, ondanks dat het zelf ook afscheid gaat nemen van 2 schepen waarvan de namen nog niet bekend zijn gemaakt. De Rotterdam en Amsterdam kunnen elk ongeveer 1.400 passagiers huisvesten.

“Ik ben verheugd dit nieuws vandaag aan te kondigen. We hebben voor deze schepen gekozen omdat ze naadloos in onze bestaande vloot van kleine schepen passen, die elk minder dan 1.500 gasten vervoeren, wat nieuwe en grotere openbare ruimtes met zich meebrengt zonder afbreuk te doen aan onze ervaring met kleine schepen”, aldus  Fred. Olsen Junior, voorzitter van Fred. Olsen Cruise Lines.

“De naamgeving van de schepen is belangrijk voor ons. Bolette en Borealis zijn beide namen van schepen die we in vervlogen tijden hebben gehad. Deze toename van onze capaciteit toont ons vertrouwen in de toekomst. Met meer dan 170 jaar zeevaartgeschiedenis hebben we door veel moeilijke periodes gevaren. Met deze nieuwe toevoegingen aan de vloot zullen we sterker dan ooit uit deze huidige situatie komen, klaar om de routes te varen waar we bekend om staan”.

“Dit is een spannend hoofdstuk in de geschiedenis van ons bedrijf, en ik weet dat onze trouwe en terugkerende gasten ernaar uitkijken onze nieuwe schepen zo snel mogelijk te verkennen. Natuurlijk hopen we ook nieuwe gasten naar Fred. Olsen Cruise Lines te trekken en we kijken ernaar uit om de uitzonderlijke service te tonen die ons de beste Britse cruiserederij maakt voor terugkerende klanten”, zegt Peter Deer, Managing Director bij Fred. Olsen Cruise Lines.

De twee nieuwe schepen zullen later dit jaar aan de vloot worden toegevoegd om de rebranding mogelijk te maken. Naar verwachting zal in september de overdracht in Groot-Brittannië plaatsvinden. De huidige cruiseschepen van Fred. Olsen Cruise Lines Balmoral, Braemar, Boudicca en Black Watch bevinden zich momenteel in Schotland, waar de twee nieuwe schepen zich bij hen zullen voegen.