10 september 2020

Holland America Line-schepen verkennen Europa in 2021

Van Groenland tot Griekenland en van IJsland tot Israël, vijf schepen van Holland America Line verkennen in 2021 Europa. Rotterdam maakt ook onderdeel uit van de vijf schepen en debuteert op het hoogtepunt van het Europese zomerseizoen. Het nieuwe vlaggenschip van de vloot wordt toegevoegd aan het rijtje Nieuw Statendam, Westerdam en Zuiderdam en zorgt ervoor dat twee Pinnacle Class-schepen zich volgend zomerseizoen in de regio bevinden. Zaandam vertrekt in juli naar Europa voor de populaire reisroute “Voyage of the Vikings”.

Van april tot november bieden de vijf schepen routes aan die variëren van zeven tot 35 dagen, evenals langere ‘Collectors Voyages’ die tot 29 dagen in beslag nemen. Naast transatlantische overtochten tussen Fort Lauderdale, Florida en Europa, zullen de schepen de Baltische Zee, de Britse eilanden, de Franse en Spaanse Rivièra, het Iberisch schiereiland, de Middellandse Zee en Noord-Europa inclusief Groenland, IJsland, Noorwegen en de Noordkaap aandoen.

“Onze gasten missen het cruisen net zo veel als wij. Naarmate we dichter bij het punt aankomen van waar we goed in zijn, willen we dat iedereen vertrouwen heeft in het plannen van hun Europese reis met ons komende zomer”, aldus Gus Antorcha, Holland America Line’s President. “Bij Holland America Line zijn we een gemeenschap van gepassioneerde globetrotters. Voor iedereen die volgende zomer Europa wil ontdekken en écht in contact wil komen met een verscheidenheid aan culturen, heeft Holland America Line de meest diverse reisroutes samengesteld die de hele regio omvatten.”

Vertrekopties zijn er onder meer Amsterdam, Athene (Piraeus), Griekenland; Barcelona, Spanje en Civitavecchia (Rome) en Venetië in Italië. Met de ‘Voyage of the Vikings’-cruise maak je een rondreis vanuit Boston, Massachusetts, met de mogelijkheid tot een apart vertrek vanuit Rotterdam, Nederland.

Om gasten meer diepgaande ervaringen aan te bieden in enkele van de meest populaire steden van Europa, is er een selectie aan cruises met overnachtingen in Istanbul, Turkije; Reykjavik, IJsland; Piraeus (Athene), Rhodos, Griekenland; Rotterdam; St. Petersburg, Rusland; Valletta, Malta; en Venetië, Italië. Veel van de cruises bieden de ultieme Europese kennismaking en kunnen worden uitgebreid tot ‘Collectors Voyages’ variërend van 14 tot 29 dagen. Deze langere afvaarten combineren niet-herhalende, back-to-back routes, waardoor gasten meer havens kunnen bezoeken en extra tijd kunnen besteden aan het ontdekken van eeuwen aan kunst, geschiedenis en cultuur.

Rotterdam brengt eerste seizoen door in Noord-Europa

Rotterdam vaart op 1 augustus 2021 een zevendaagse ‘Premiere Voyage’ van Venetië naar Rome en gaat vervolgens over op een seizoen van Noord-Europese cruises die starten en eindigen in Amsterdam. Tot en met oktober biedt het schip drie zevendaagse routes naar Noorwegen aan, een 14-daagse Baltische cruise en een 14-daagse Noorwegen, IJsland en Britse eilanden cruise. Een 14-daagse transatlantische oversteek van Amsterdam naar Fort Lauderdale maakt het eerste Europese seizoen van het schip compleet.

Nieuw Statendam vaart naar Noord-Europa en de Middellandse Zee

Behalve Rotterdam doet ook Nieuw Statendam in 2021 Noord-Europa aan. Het schip zal tot en met augustus zevendaagse routes aanbieden vanaf Amsterdam alsmede ook een 14-daagse ‘Voyage of the Midnight Sun’-cruise. Dit zorgt ervoor dat er twee Pinnacle-Class-schepen tegelijkertijd in Noord-Europa aanwezig zijn. Naast Noorwegen vaart Nieuw Statendam op 14-daagse routes naar de Baltische eilanden en de noordelijke eilanden, waaronder Ierland, het Verenigd Koninkrijk en IJsland.

Na haar tijd in Noord-Europa, verhuist Nieuw Statendam naar de Middellandse Zee en maakt het een 10-daagse cruise-rondreis van Civitavecchia (Rome) naar het westelijke deel van de regio. Het schip biedt ook unieke cruises aan van zeven, negen en twaalf dagen in de Middellandse Zee.

Zaandam volgt oude ontdekkingsreizigers

De populaire reis ‘Voyage of the Vikings’ die de route van oude ontdekkingsreizigers volgt, keert in 2021 terug. De 35-daagse reis, die vertrekt op 17 juli, maakt een rondreis vanuit Boston op Zaandam. De reis doet havens aan in de VS, Canada, Groenland, IJsland, Noorwegen, Nederland, Noord-Ierland en Ierland. Hierdoor wordt het gemakkelijker om Europa te bezoeken zónder internationale vliegreizen. Twee kortere reizen van Boston naar Rotterdam (16 dagen) of van Rotterdam naar Boston (19 dagen) zijn ook beschikbaar.

Twee schepen bieden volledige mediterrane seizoen in 2021

Holland America Line plaatst dit seizoen twee schepen fulltime in het Middellandse Zee gebied. Het programma voor 2021 wordt uitgevoerd door Westerdam en Zuiderdam, die een combinatie van langere 11- en 12-daagse cruises varen vanuit Civitavecchia, Venetië, Barcelona en Athene. De schepen doen populaire havens aan zoals Istanbul; Mykonos, Griekenland en Monte Carlo, Monaco; maar ook parels als zoals Koper, Slovenië; Limassol, Cyprus en Rijeka, Kroatië worden bezocht.

Veel van de routes bieden aan het begin of einde van de cruise een overnachting aan in Venetië of Athene. Gasten hebben op die manier meer tijd deze steden écht te ervaren.

Van april tot oktober biedt Westerdam een uitgebreid seizoen aan van 12-daagse mediterrane cruises die starten en eindigen in Venetië of tussen Venetië en Athene of Barcelona varen. Twee zevendaagse routes met vertrek op zaterdag in juli, bieden een week lang Griekenland en Turkije avonturen aan, terwijl de 12-daagse reis ‘Holy Land and Ancient Kingdoms’ vanuit Venetië in mei de koers uitzet naar Haifa (Tel Aviv) en Ashdod (Jeruzalem), Israël.

Het volledige mediterrane seizoen van Zuiderdam omvat ook cruises die starten en eindigen in Venetië of tussen Venetië en Athene of Barcelona varen. Het schip verkent de Adriatische Zee, de oostelijke en westelijke Middellandse Zee en de Griekse eilanden op 12-daagse routes.

EXC-programmering brengt Europese culturen aan boord

Tijdens de reizen brengt EXC-programmering de diverse lokale tradities, culinaire smaken en culturele ervaringen van Europa aan boord tot leven. Gasten die meer willen weten over de bestemmingen, kunnen een EXC Talk bijwonen of zich opgeven voor een ‘Port to Table’ kookdemonstratie, kookles of thematische mixology-klas met lokale gerechten. De Main Dining Room en de Lido-markt zullen de smaken van Europa laten zien door speciale gerechten aan te bieden.

Bespaar nu, cruise later; Have It All voordelen

Gasten die voor 30 september dit jaar cruises in Europa voor seizoen 2021 boeken, kunnen tijdelijk tot $2,300 aan extra’s ontvangen, waaronder een gratis Signature Beverage Package, gratis fooien, een gratis Signature Dining Package plus gratis wifi voor suites.

Boek excursies aan wal en bespaar 20%

Gasten die hun Europese cruise voor 2021 nú boeken, kunnen profiteren van 20% korting op excursies aan wal wanneer deze voor 23 september 2020 zijn geboekt. Met honderden tours om uit te kiezen, kunnen gasten de perfecte manier vinden om een haven te ervaren, of het nu een exclusieve avond in de Hermitage in St. Petersburg is, een bezoek aan de beroemde Blue Lagoon van Reykjavik of getuige zijn van het mysterieuze landschap van Giant’s Causeway in Belfast.