04 mei 2021

Horizon Cruise Terminal is de vijfde cruise terminal in Southampton

Met bijna 4.000 naamsuggesties van over de hele wereld werd Horizon Cruise Terminal gekozen als de naam voor de vijfde cruiseterminal van Southampton. De Horizon Cruise Terminal, voegt zich bij de vier bestaande cruiseterminals in de Southampton, genaamd Queen Elizabeth II Cruise Terminal, City Cruise Terminal, Ocean Cruise Terminal en Mayflower Cruise Terminal. Rederijen MSC Cruises en Norwegian Cruise Line zullen de terminal gaan gebruiken.

Directeur bij ABP in Southampton Alastair Welch: “We zijn verheugd de naam bekend te maken van de nieuwste cruiseterminal van de haven. We hebben deze naam gekozen omdat de vorm van het dak van de terminal zo’n onderscheidend silhouet aan de horizon is als je door Dock Gate 10 komt. Cruise is zo’n belangrijk onderdeel van het erfgoed, de cultuur en de geschiedenis van de stad. We vonden het leuk hoe deze naam een ??suggestie doet voor een nieuwe start na een uitdagend jaar.

De haven van Southampton is overigens Europa’s belangrijkste cruise-turn-around haven. De Horizon Cruise Terminal bevindt zich in het westelijk gedeelte van de haven, binnen Dock Gate 10.

Duurzaam

De vijfde speciale cruiseterminal in de haven zal profiteren van op het dak gemonteerde zonne-energie en zal ook walstroomaansluiting hebben. Nu de bouw op schema ligt, verwelkomt de haven vanaf deze zomer schepen langszij. Dan zullen de eerste cruises vanuit Southampton weer gaan starten. MSC zal als eerste met de gloednieuwe MSC Virtuosa gaan varen vanuit Southampton.

Cruise met Liberty of the Seas vanuit Fort Lauderdale – 4 nachten


Schip: Liberty of the Seas
Route: Fort Lauderdale / Perfect Day CocoCay / Nassau / Fort Lauderdale
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 647

Cruise met Independence of the Seas vanuit Port Canaveral (Orlando) – 4 nachten


Schip: Independence of the Seas
Route: Port Canaveral (Orlando) / Nassau / Perfect Day CocoCay / Port Canaveral (Orlando)
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 658

Cruise met Freedom of the Seas vanuit Miami – 4 nachten


Schip: Freedom of the Seas
Route: Miami / Perfect Day CocoCay / Nassau / Miami
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 656