11 mei 2020

Hurtigruten gaat weer opstarten per 16 juni langs de Noorse kust

Hurtigruten maakt bekend dat zij hun cruisestop verlengen tot midden juni. Daarna hoopt de rederij de cruises weer op te starten, vanaf 16 juni.

“Ondanks dat er onzekerheden blijven in de komende weken en maanden, zien we dat internationaal de reisbeperkingen weer opgeheven worden. Het gewone leven komt langzaam terug tot een normaal niveau,” aldus CEO Daniel Skjeldam.

Stap voor stap

In Noorwegen, waar het hoofdkantoor van Hurtigruten is gelegen én een van de meest populaire Hurtigruten routes, openen scholen, restaurants, bioscopen en kappers weer. Reisrestricties worden stap voor stap opgeheven. Een start in de Noorse wateren is voor Hurtigruten een eerste stap. “Uiteraard hebben we prioriteit voor de veiligheid en de gezondheid van onze crew en gasten,” zegt Skjeldam. “We zullen meer dan honderd kleine en grotere aanpassingen invoeren, soms tijdelijke en andere permanente maatregelen. Daaronder onder meer een gereduceerd aantal gasten aan boord om de sociale afstand te kunnen handhaven.”

Stapsgewijs:

  • Momenteel varen 2 schepen de Noorse postroute, om de lokale inwoners en economie ten dienste te zijn. De recent gerenoveerde Richard With en de Vesteralen varen deze route.
  • De eerste geplande reguliere kustroute vanuit Bergen is op 16 juni met het MS Finnmarken.
  • De volgende cruises zullen per vertrek bekeken worden. Alle geboekte gasten zullen uiterlijk 3 weken van te voren op de hoogte gesteld worden als hun reis veranderd.

Expeditiecruises

  • De expeditiecruises zijn nog steeds stopgezet.
  • Hurtigruten wil een stapsgewijze start mits in het bepaalde gebied reisbeperkingen worden opgeheven.
  • Zodra een verandering zich voordoet bij een reis wordt de gast uiterlijk 3 weken van te voren geïnformeerd.

Flexibele boekingsvoorwaarden

Vanwege de vele onzekerheden en internationale reisbeperkingen heeft Hurtigruten een aangepast boekingsbeleid:

  • Gasten kunnen hun reis altijd om boeken op reizen die starten voor 30 september
  • Gasten krijgen bij een annulering een korting van 10% op hun volgende Hurtigruten cruise, expeditie- of kustreis in 2020 of 2021.