02 juli 2019

Hybride Roald Amundsen is meest duurzame cruiseschip ooit

De nieuwe hybride Roald Amundsen is afgelopen week voor Hurtigruten in de vaart gekomen. Daarmee is het een primeur: het eerste cruiseschip dat op accu’s kan varen al dan niet in combinatie met hybride motoren. Het schip voer onlangs voor het eerst op accu’s voor de kust van Noorwegen zonder CO2 uitstoot. De bouw had wel wat voeten in de aarde, want de oorspronkelijke opleverdatum zou al in juli 2018 zijn.

Hurtigruten-kapitein Kai Albrigtsen stond aan het roer toen MS Roald Amundsen haar eerste reis langs de Noorse kust maakte. “Dit opent een nieuw hoofdstuk in de maritieme geschiedenis. MS Roald Amundsen is het eerste cruiseschip dat is uitgerust met accu’s, iets wat slechts een paar jaar geleden onmogelijk werd geacht.” “Met de introductie van MS Roald Amundsen zet Hurtigruten een nieuwe standaard, niet alleen voor cruisen, maar voor de hele scheepvaartindustrie,” aldus Daniel Skjeldam, CEO van Hurtigruten.

Roald Amundsen

“De MS Roald Amundsen is ontworpen en gebouwd met duurzaamheid in de kern van elk klein detail, en is naast de groene technologie het eerste cruiseschip ter wereld dat ontworpen is zonder plastic aan boord voor eenmalig gebruik. We geven, van het zorgvuldig geselecteerde Hurtigruten Expeditie Team tot het eerste Science Centre, gasten een dieper inzicht in de gebieden die we verkennen,” voegde Skjeldam toe.

Hurtigruten nam vorige week het eerste hybride cruiseschip ter wereld in ontvangst van de Klevenwerf in Noorwegen. Er zullen nog twee schepen volgen, waaronder de Fridtjof Nansen, die in 2020 debuteert, en een zusterschip in 2021.

 

14 nachten met de Crown Princess


Ervaar het sensationele St. Kitts
Rederij: Princess Cruises

 

Meer info

Schip: Crown Princess
Vertrekpoort: Fort Lauderdale
Reisduur: 14 nachten
Normale prijs vanaf: 1466.00
Korting: 17 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 1,217

11 nachten met de Norwegian Jewel


Aanschouw de parels van Acajutla
Rederij: Norwegian Cruise Line

 

Meer info

Schip: Norwegian Jewel
Vertrekpoort: Colón
Reisduur: 11 nachten
Normale prijs vanaf: 1568.00
Korting: 26 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 1,160

17 nachten met de Azamara Journey


Bezoek het pittoreske Airlie Beach
Rederij: Azamara Club Cruises

 

Meer info

Schip: Azamara Journey
Vertrekpoort: Singapore
Reisduur: 17 nachten
Normale prijs vanaf: 4719.00
Korting: 4 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 4,530