12 oktober 2020

Iona overgedragen aan P&O Cruises

Met de levering van de Iona aan de Britse rederij P&O Cruises heeft de Duitse scheepswerf Meyer vrijdag met succes een schip overgedragen. De Iona had voor de oplevering zijn zeewaardigheid bewezen tijdens verschillende proefvaarten op de Noordzee. Ze doorstond dan ook met succes uitgebreide technische en nautische testen. Ook kwam het schip de afgelopen maanden naar Rotterdam voor bezoek aan een scheepswerf. Het cruiseschip zou oorspronkelijk in mei van dit jaar in de vaart komen.

 

 

De Iona is het eerste van twee nieuwe LNG schepen voor P&O Cruises. Het nog naamloze zusterschip van de Iona zal in december 2022 worden opgeleverd. Nog zes schepen voor Carnival Corporation zijn al besteld in Papenburg en bij MEYER TURKU voor andere merken in de groep. “Dit is om verschillende redenen echt een heel bijzondere levering voor ons. Niet alleen vanwege de huidige Corona-crisis, maar ook omdat we precies 20 jaar geleden de Aurora hebben overgedragen aan P&O Cruises. De Iona is een buitengewoon schip, wat een nieuwe mijlpaal markeert in onze langdurige samenwerking met P&O Cruises. Ik wil het hele team bedanken voor hun buitengewone inzet ”, zegt algemeen directeur Jan Meyer.

 

Het architectonische hoogtepunt van de Iona is de ongeveer 970 vierkante meter grote glazen SkyDome-koepel. De koepel weegt 105 ton en bestaat uit 340 driehoekige glazen.